IMDi

Ber kommunene bosette 5025 flyktninger i 2021

Del

Til sammen er 211 kommuner bedt om å ta imot flyktninger til neste år.

Direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Libe Rieber-Mohn, understreker at det er stor usikkerhet knyttet til prognosene og at det kan komme endringer i antallet flyktninger som skal bosettes til neste år:

- Usikkerheten er først og fremst knyttet til konsekvenser av koronapandemien. Arbeidet med uttak og bosetting av overføringsflyktninger blir vanskeligere på grunn av restriksjoner både i uttakslandene og Norge, sier Rieber-Mohn.

IMDi sender ut sin anmodning til kommunene nå. Selv om det endelige antallet overføringsflyktninger først blir vedtatt i forbindelse med Stortingets behandling av statsbudsjettet, ønsker IMDi å imøtekomme kommunenes behov for budsjettbehandling og planlegging.

Antallet flyktninger som blir bosatt i norske kommuner varierer fra år til år. I 2016 ble det bosatt over 15 000 flyktninger.

Fordeling av flyktninger har IMDi drøftet med fylkeskommunene og besluttet i samråd med KS, og tar utgangspunkt i kriterier bestemt av Kunnskapsdepartementet: https://www.imdi.no/planlegging-og-bosetting/bosettingsprosessen/imdis-anmodning/  

Vedlagt er oversikten over anmodningene på fylkes- og kommunenivå (Excel).

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om IMDi

IMDi
IMDi
Tollbugata 20
0152 OSLO

24 16 88 00http://www.imdi.no

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) skal gjennomføre regjeringens integreringspolitikk. IMDi er underlagt Kunnskapsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra IMDi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IMDi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IMDi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom