Nærings- og fiskeridepartementet

Ber fiskeriaktørene søke likestillingsmidler

Del

Regjeringen tildeler 1,5 millioner kroner til prosjekter som fremmer likestilling i fiskeriene. Tirsdag 30. november er siste frist for å søke.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran

- De siste månedene har det kommet opp en rekke alvorlige saker som angår kvinnelige fiskere. Vi jobber videre med likestillingsproblematikken, og oppfordrer aktører i fiskerinæringen til å gjøre det samme, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

I forbindelse med strategi for bedre likestilling i fiskeriene, ble det satt av 1,5 millioner kroner til likestillingsprosjekter. Målgruppene for tilskuddsordningen er institusjoner, organisasjoner, stiftelser, bedrifter og privatpersoner i Norge. Tiltakene skal komme fellesskapet til gode, og ha et nasjonalt, regionalt eller lokalt nedslagsfelt.

Viktig for rekrutteringen

Det prioriteres blant annet tiltak som kan bidra til rekruttering av kvinner som fiskere og fiskebåtredere.

- For å styrke kvinners muligheter i fiskerinæringen må det jobbes med holdningsskapende arbeid, både mot seksuell trakassering og kjønnsdiskriminerende adferd. Myndighetene og næringen må forene krefter for å styrke rekrutteringen, og for å drive fiskeriene videre trenger vi både kvinner og menn, sier fiskeri- og havministeren.

Et annet eksempel på tiltak som prioriteres er støtte til nettverk for kvinnelige fiskere, som ivaretar deres interesser som fiskere.

Les mer om ordningen og søk her.

Bilder

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom