Bente Torstensen blir Nofimas nye toppleder

Stillingen etter Øyvind Fylling-Jensen ble lyst ut i fjor høst, og etter en grundig prosess har et enstemmig styre ansatt Bente Torstensen.
- I jakten på den beste kandidaten har det vært viktig for oss å bruke god tid. Vi fikk mange svært dyktige og godt kvalifiserte søkere, noe som tyder på at Nofima er et høyt anerkjent forskningsinstitutt. I ansettelsesprosessen har styret vært sterkt involvert, intervjuet mange kandidater og vi er trygge på at vi har havnet på den beste kandidaten for Nofima, sier styreleder Thomas Farstad.
Han fortsetter: - Bente har en solid forskningsfaglig bakgrunn. Hun har også solid ledererfaring og hun har god kontakt med og forståelse for industriens behov.
Farstad legger også til at Torstensen er en positiv og engasjerende leder med visjoner for å videreutvikle Nofima.
- Jeg gleder meg stort til å ta fatt på jobben til sommeren. All ære til Øyvind Fylling-Jensen for den jobben han har gjort sammenhengende siden 2009 som har resultert i dagens relevante og solide Nofima. Målsettingen min er å videreutvikle Nofima som et av verdens mest anerkjente forskningsinstitutt for bærekraftige matsystemer, sier Bente Torstensen.
Bente Torstensen har siden august 2017 jobbet i Nofima som divisjonsdirektør for Akvakultur. Før den tid jobbet hun i Marin Harvest (nå Mowi) og Nifes. På Nifes var hun forsker, seniorforsker, forskningssjef og forskningsdirektør. Hun har doktorgrad i ernæringsbiologi fra Universitetet i Bergen. Hun er også etterutdannet ved Harvard Business School i Boston (Executive Education).
Torstensen er medlem av porteføljestyret i HAV i Norges forskningsråd, styremedlem i NCE Seafood Innovation Cluster, Havbruksstasjonen i Tromsø og styreleder/president i EAS (European Aquaculture Society).
Torstensen tiltrer som administrerende direktør i Nofima 25. juni, og vil i perioden fremover fortsette som divisjonsdirektør for Akvakultur-divisjonen.
Bilde: Bente E. Torstensen blir Nofimas nye administrerende direktør fra 25. juni. Foto: Wilhelm Solheim, Nofima
Nøkkelord
Kontakter
Bente E. Torstensen
Tel:91328341bente.torstensen@nofima.noThomas FarstadStyreleder, Nofima
Tel:99150150t.farstad@milarex.noBilder
Om Nofima
Nofima AS er et matforskningsinstitutt med kontorer i Tromsø, Sunndalsøra, Bergen Stavanger og Ås. Hovedkontoret er i Tromsø.
Instituttet har 390 ansatte og omsatte i 2021 for 677 millioner kroner. Selskapet er delt inn i tre divisjoner; Sjømat, akvakultur og mat. Akvakultur er den største divisjon.
Eiere er Nærings- og fiskeridepartementet (56,8 %), Stiftelsen for landbrukets næringsmiddelforskning (32,2 %) og Akvainvest Møre og Romsdal (10 %). Selskapet betaler ikke ut overskuddsdeling.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Lokalmatprodusenter har stor nytte av matkonkurranser9.5.2025 11:02:32 CEST | Pressemelding
Mange lokalmatprodusenter vil gjerne nå ut til nye kunder. Nofima-forskere har funnet at ved å delta i matkonkurranser som "Det Norske Måltid" får produsentene profesjonelle vurderinger, økt synlighet og verdifulle nettverk som hjelper dem å vokse.
1 av 3 mener havbruksnæringen ikke er forberedt på klimaendringene9.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Samtidig sier nær sagt alle at oppdrettsnæringen opplever effekter av klimaendringer i dag. Det viser en måling blant deltagerne under klimaworkshopen som ble arrangert hos Nofima rett etter påske. Der deltok 88 personer fra forskning, industri, myndigheter, organisasjoner og finans.
Vil du ha grønn plen? Prøv kråkebollepulver6.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Å få en grønn og fin plen er enklere sagt enn gjort, og noen av oss trenger gjødsel for å komme i mål. Hva med å prøve malte kråkeboller?
Fenalår er en unik delikatesse med store smaksforskjeller14.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Fenalår er mer enn et tradisjonsrikt produkt – det er en smakfull del av Norges kulturarv. Sensoriske analyser utført av Nofimas profesjonelle smaksdommere avslører store variasjoner i smak og tekstur mellom fenalår fra ulike produsenter.
Sensorer kan «se» hvor søte tomatene er9.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Det er en klar forventning om at dyprøde kirsebærtomater smaker søtt og frisk, men slik er det ikke alltid. Det gir misfornøyde kunder, som kanskje velger en annen tomattype nesten gang.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom