Fotballstiftelsen

Bent Svele ber politikerne steppe opp for gatelagene

Del

Etter to måneder i sjefsstolen i HamKam er Bent Svele meget tydelig på en ting: De resultatene som leveres på gatelagene i Norge er så vanvittig gode at de må sikres forutsigbar finansiering.

Bent Svele er blitt fotballmann. Og har sett hvor utrolig viktig jobb som gjøres på gatelagene.
Bent Svele er blitt fotballmann. Og har sett hvor utrolig viktig jobb som gjøres på gatelagene.

I to måneder har håndballmannen og -profilen Bent Svele sittet som daglig leder i HamKam. Det har vært hektiske måneder - men det har definitivt gitt energi og vært morsomt å komme på innsiden i fotballstorheten på Innlandet.

Men mens Kjetil Rekdals spillere forbereder seg til seriestart i OBOS-ligaen, snakker Svele like gjerne om det han virkelig er blitt glad i - Gatelaget.

- Jeg hadde jo hørt om gatelaget og sett litt fra utsiden. Men når du kommer innenfor og ser hvilken jobb som gjøres, er det jo noen utrolige solskinnshistorier. Og så er det mennesker jeg er blitt glad i, sier Svele i siste utgave av Gatelagspodden.

Utrolige resultater

Den tidligere landslagskapteinen og håndballkommentatoren er tydelig på at gatelaget er en naturlig del av fotballklubben han nå jobber i. Og Svele blir veldig bestemt når han snakker om viktigheten av det som leveres på landets gatelag.

- Jeg håper de ansvarlige myndigheter og politikere ser verdien av dette her, sier han.

Han lovpriser arbeidet i Fotballstiftelsen, og både håper og tror det kommer flere gatelag enn de 24 aktive Fotballstiftelsen i dag har. Over 100 gatelagsspillere har kommet over i lønnet arbeid, skole og arbeidstrening både i 2019 og 2020.

- Tallene som vises frem rundt dette med hvem som kommer i arbeid, hvem som begynner på skole og hvem som greier seg bedre gjennom fysisk aktivitet, gjennom faste holde punkter og gjennom å forholde seg til andre - så må det på en måte steppes opp rundt finansieringen av dette, sier Bent Svele.

Fotball fungerer

Svele har selv en gatelagsspiller som kollega og fast ansatt i klubben. Og han jobber tett med de to gatelagstrenere som er store fotballnavn på Hamar i Kai Kristiansen og Tom Jacobsen.

- Vi lykkes med dette på Hamar. Men det er en grunn til at alle gatelagene lykkes. For summen av det vi gjør funker. Fotball funker. Det er gull faktisk, sier Kai Kristiansen.

Hvorfor og hvordan det fungerer får du høre mer i Gatelagspoddens episode 6.

Les også mer om de tre legendene som er på samme lag her

---

Fotballstiftelsen organiserer nå 24 Gatelag gjennom norske toppklubber. Flere er under planlegging. Rundt 750 spillere med rusrelaterte utfordringer var registrert på treninger det siste året, og Fotballstiftelsen leverer 4.000 rusfrie timer hver eneste uke. 

Aktiviteten åpner for muligheter, og blir for mange starten på varig endring. For gatelagenes mål er ikke bare et bedre liv med mindre rus, men å skape gode liv å være rusfri i.

I 2020 kom 52 gatelagsspillere ut i lønnet jobb, 34 begynte på skole / utdanning og 44 i arbeidstreningsporsjekter i og rundt klubbene. Totalt har over 350 spillere begynt i jobb eller skole siden Fotballstiftelsen ble etablert i 2015.

Les mer i Gatelagsportalen - gatelaget.no

Kontakter

Bilder

Bent Svele er blitt fotballmann. Og har sett hvor utrolig viktig jobb som gjøres på gatelagene.
Bent Svele er blitt fotballmann. Og har sett hvor utrolig viktig jobb som gjøres på gatelagene.
Last ned bilde

Lenker

Om Fotballstiftelsen

Fotballstiftelsen
Fotballstiftelsen
Sognsveien 75 F
0855 Oslo

https://gatelaget.no/

Følg pressemeldinger fra Fotballstiftelsen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fotballstiftelsen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fotballstiftelsen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom