Legemiddelindustrien (LMI)

Bent Høies politiske rådgiver til LMI

Del

Thordis Marie Widvey Haugen (32) er ansatt som politisk rådgiver i LMI. Hun har mange års erfaring som politisk rådgiver i Høyre, blant annet for helseminister Bent Høie.

Helt siden 2014 har hun vært politisk rådgiver i Høyre, de første årene i Oslo Høyre og siden 2017 i partiets Stortingsgruppe. I 2021 var hun daværende helseminister Høies nærmeste politiske medarbeider, både gjennom valgkampen og i håndteringen av pandemien. I dag kommer hun fra stillingen som nestleder for Høyres stortingsgruppes politiske avdeling, samt et vikariat som leder samme sted - med ansvar for analyse og strategi.

Solid erfaring

Widvey Haugen er utdannet statsviter ved Universitetet i Oslo og har blant annet skrevet en masteroppgave om politisk økonomi og helsesystem, spesifikt om ulike modeller for finansiering av helsesystemene i OECD-landene, og utfall for hjerte- og karsykdommer. Hun har også en bachelor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

- Jeg gleder meg veldig til å starte i jobben i LMI. Legemiddelindustrien er en spennende bransje, der det de siste par årene har skjedd veldig mye i løpet av kort tid. Spesielt har det vært imponerende å se hvordan vaksinene fikk oss ut av pandemien, og det blir spennende å følge med på hva som utvikles videre, sier Widvey Haugen.

Hun forteller at det var lærerikt og gøy å få være en del av helsepolitisk ledelse her i landet midt under en pandemi.

- Det var en hektisk periode med både pandemi og valgkamp. Som politisk rådgiver hadde jeg blant annet ansvar for at alle pressehenvendelser ble svart ut av statsråden, og de var det veldig mange av, forteller hun.

Først Kongressen, så LMI

Hun starter i LMI 2. januar 2023. Frem til da er hun i USA på spennende oppdrag: studier ved The George Washington University og et internship i Kongressen.

- Jeg jobber med Angie Craig fra Minnesota, som sitter i Kongressen for Demokratene, og følger også fag ved universitetet.

Kommunikasjonsdirektør i LMI, Espen Snipstad, er svært fornøyd med å ha fått Thordis på laget.

- Med hennes bakgrunn og politiske forståelse, vil hun bli et viktig tilskudd til laget i LMI – et lag jeg dessuten er sikker på at hun kommer til å passe godt inn i, sier Snipstad.

Nøkkelord

Kontakter

Espen SnipstadKommunikasjonssjef

23 16 15 08 / 913 35 106

espen@lmi.no

Bilder

Lenker

Om Legemiddelindustrien (LMI)

Legemiddelindustrien (LMI)
Legemiddelindustrien (LMI)
Essendrops gate 3
0301 Oslo

23 16 15 50http://www.lmi.no

Legemiddelindustrien (LMI) er bransjeforeningen for legemiddelindustrien i Norge. Norske og utenlandske legemiddelselskaper som utvikler, produserer, selger eller mar­kedsfører legemidler i Norge kan være medlem av foreningen. LMI skal være den natur­lige bransjeforeningen for både store multinasjonale selskaper og små norske grundersel­skaper som opererer på legemiddel/life science området.

De 60 medlemsbedriftene i LMI har i underkant av 4000 ansatte i Norge og representerer over 80 prosent av legemiddelomsetningen. Det omsettes legemidler i Norge for 18 milliarder kroner.

Foreningen har som formål å ivareta medlemmenes bransjemessige interesser. Gjennom gode rammebetingelser sikrer vi norske pasienter tilgang til viktige medisiner som bidrar til helse og livskvalitet i Norge.

Følg pressemeldinger fra Legemiddelindustrien (LMI)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Legemiddelindustrien (LMI) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Legemiddelindustrien (LMI)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom