Grappa Musikkforlag AS

Benedicte Maurseth er ute med soloalbum

Del
Visjonæren Benedicte Maurseth er ute med selvtitulert soloalbum
Visjonæren Benedicte Maurseth er ute med selvtitulert soloalbum

Benedicte Maurseth er en bemerkelsesverdig musiker, forankret i tradisjonen og folkemusikken fra Hardanger, men også en sann visjonær. På sitt mest personlige album til dags dato, er hun alene, men aldri isolert. Hun hedrer sine forbindelser med fortiden og driver dem inn i fremtiden. Utgivelsen sammenfaller med at Benedicte er en av de mest profilerte artistene under Hardanger Musikkfest, der hun deltar under 8 konserter og står for et større bestillingsverk.

Hør Benedicte Maurseth her!

Benedicte Maurseth har allerede en imponerende karriere bak seg. Da innspilling «Over Tones» med Åsne Valland Nordli ble gitt ut på legendariske ECM i 2014 hadde hun allerede et internasjonalt publikum og flere egne plater på samvittigheten. På grunn av sin vilje til eksperimentering og improvisasjon er hun en ettertraktet samarbeidspartner. Hennes musikalske personlighet er både bestemt, sterk og karismatisk og på samme tid full av ro og respekt for materialet hun befatter seg med.

De siste ti årene har hun gjort mange samarbeids- og sjangerkryssende prosjekter med musikere som Nils Økland og Marilyn Crispell, David Rothenberg, luttenist Rolf Lislevand og barokkmusikere, med forfatter Jon Fosse, skuespillere og poeter.

Benedicte Maurseths selvtitulerte nye soloalbum er bygget opp som en recital, og inneholder både personlige tolkninger av slåtter som har vært med henne hele livet, improvisasjoner og egne komposisjoner. “Ingenting står noengang stille” sier hun om denne innspillingen, og kanskje gir dette oss en nøkkel til å forstå slåttene hun viser oss, og måten hun har jobbet med dem på. Hun bruker selv ord som “variasjoner” og “muligheter” når hun jobber med tradisjonsmateriale. Et materiale som noen ganger har sine røtter flere hundre år tilbake i tid. Dette perspektivet har vært hennes naturlige innfallsvinkel til musikk, helt siden hun som barn begynte i lære hos Knut Hamre. At noe er «feil» er ikke en mulighet. Du kan ikke ta feil, men du kan feire forskjeller, forskjeller i tolkning og forskjeller i teknikk.

– Fra den mystiske førsteslåtten «Bygdatråen», til når hennes stillfarne og tiltalende stemme kommer inn på «Og fagane skiftar på fjorden». Den nærmest sølvaktig «Huldreslått» og den avsluttende «Huldre Mi», som fremstår nesten som en bønn.

Gjennom det hele viser hun en trygghet, selvtillit og dyp tro på tradisjonsmusikkens kraft og relevans for oss som lever i dag.

Konserter:

5. Juni - Gamle Eidfjord Kirke - m/ Håkon Stene, Mats Eilertsen og Jasser Haj Youssef 6. Juni - Gløyp, Kinsarvik - m/ Jasser Haj Youssef

6. Juni - Odda Kyrkje - m/ Håkon Stene, Mats Eilertsen og Jasser Haj Youssef

7. Juni - Kinsarvik Kyrkje - m/ Håkon Stene, Mats Eilertsen og Jasser Haj Youssef

7. Juni - Fjordhallen Kinsarvik - m/ Sjøforsvarets Musikkorps og flere

8. Juni - Hardanger Folkemuseum - m/ Nils Økland og Håkon Stene

8. Juni - Skrivargarden, Lofthus - m/ Nils Økland og Håkon Stene

9. Juni - Jondal Kyrkje - m/ Joachim Carr, Amalie Stalheim, Maria Tryti Vennerød, Kristin Skaare

Kontakter

Frøydis Ruud

froydis@grappa.no
+47 924 62 924

Bilder

Visjonæren Benedicte Maurseth er ute med selvtitulert soloalbum
Visjonæren Benedicte Maurseth er ute med selvtitulert soloalbum
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er i dag Norges største uavhengige plateselskap

Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike «labels». Foruten Grappa (en «label») som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro. I tillegg samarbeider selskapet med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på labelene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg saker fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Grappa Musikkforlag AS

OJKOS er ute med sitt debutalbum!29.5.2020 11:30:22 CESTPressemelding

Terningen er kasta! Det ambisiøse storbandet OJKOS («Orkesteret for jazzkomponistar i Oslo») er ute med sitt første album «alea iacta est» («Terningen er kasta») 29.mai. Komponist Andreas Rotevatn er utdanna på Grieg-akademiet og har med anna spelt med Razika i 5 år. Nordfjordingen var ein sentral person i grunnlegginga av OJKOS i 2018, dei starta øvinger på høsten og allerede i oktober hadde dei sin første konsert på Victoria Nasjonal Jazzscene. Dette har seinare utvikla seg til ein konsertserie som har gått ein gong i månaden på Victoria- kvar gong med nye komposisjonar av dei ulike medlemmane. «Strålende enkeltprestasjoner og kollektiv tenkning, med fremragende yngre musikere»- Audun Vinger, Jazznytt Høyr albumet her: https://orcd.co/ojkos Ein stor familie for freelance-musikarar Då Julius Cæsar kryssa elva Rubicon saman med hæren sin i 49 f.v.t, skal han ha sagt “alea iacta est” – “terningen er kasta”. Det å krysse denne elva med ein hær var ulovleg, og det å gjere det vart sett på

Sigrid Moldestad sin nye singel er ute nå29.5.2020 09:10:26 CESTPressemelding

På vei inn i bryllupsmåneden juni slipper Sigrid Moldestad sin andre singel fra sitt nye album som kommer på nyåret. «Karolina» er ute nå. Hør «Karolina» der du hører musikk ved å trykke her! Historiefortelleren Moldestad har med denne sangen tatt tak i det som opprinnelig var et barndomsminne hun fikk gjenfortalt av en eldre slektning for lenge siden. – Jeg har gått og ventet på å skrive en sang om dette i flere år, fordi jeg synes historien var både vakker og sår. Folkemusikeren i meg blir lett tiltrekt av fortellinger som har noe sant i seg og jeg har alltid elsket å høre om gamle dager. Jeg tror det følger litt med når en står i en folkemusikktradisjon selv. Bygdebøker, slektshistorier og bilder fra nasjonalbiblioteket er mitt nerderi, sier Sigrid Moldestad. I sangen om «Karolina» er vi tilbake i en tid da bryllup ikke ble like mye styrt av emosjonelle romantiske valg som nå. – Sangen om Karolina, som jeg har valgt å kalle henne, inneholder både sannhet, tolkning og egen diktning -

Robert Smith-Hald er ute med «Vent På Mæ»22.5.2020 09:45:45 CESTPressemelding

Robert Smith-Hald er tilbake med en ny singel i dag på Grappa Musikkforlag. «Vent På Mæ» er en ballade om samhold og kjærlighet. Sangen handler om at vi alle er unike og går våre forskjellige veier, men at vi får frem det beste i hverandre ved å gjøre det sammen, fordi sammen er vi hele. Hør «Vent På Mæ» her! Låten er en norsk tolkning av sangen «Wait for Me» som tidligere er utgitt på Roberts andrealbum Thou Mayest. Denne tolkningen av teksten står Espen Sandbukt fra Tromsø for. Dette er også Roberts debut på norsk. Bergensartisten og måtte lære seg norsk over natten da han 14 år gammel flyttet over 6000 kilometer med familien fra USA til Norge, til Nordfold i Steigen kommune. Da han kom hit lærte han seg å snakke kav nord-norsk, men da han flyttet til Vestlandet måtte han lære seg norsk på nytt. Akkurat denne singelen er gjendiktet i nord-norsk språkdrakt, og da ble det også helt naturlig for Robert å synge den på nord-norsk.

Inger Lise Stuliens nye album er ute nå15.5.2020 11:05:20 CESTPressemelding

Hør hele det nye albumet Nashville her! I fjor høst gikk drømmen i oppfyllelse. Inger Lise pakket kofferten sin og fløy over dammen til countrymusikkens vugge, Nashville. Det var 23 år siden forrige opphold der, men denne gangen hadde hun med seg sine egne sanger i bagasjen og hadde på forhånd booket produsent, studio og musikere i denne pulserende musikkbyen. Inger Lise har sunget mye country i sin oppvekst, så dette er ikke ukjent for henne. Etter seks soloalbum på norsk gjorde hun denne gangen en vri. Hun skrev alle sangene på engelsk. Mange har ventet på at Inger Lise skulle returnere til countrysjangeren, og mener at det er her hun virkelig hører hjemme. Med helt ferske og nyinnspilte sanger, deriblant singlene som er den hjerteskjærende «Victoria» og hjertevarmende duetten med Dennis Parker «You and Me», er Nashville på mange måter en etterlengtet og veldig velkommen utgivelse fra Inger Lise. – Oppholdet mitt der gjorde et stort inntrykk på meg, og det er en enorm musikkopplevels

Albumdebut og konserter i mai for Sandra Lied Haga15.5.2020 10:22:00 CESTPressemelding

Forrige uke presenterte Simax Classics debutalbumet til cellisten Sandra Lied Haga, der hun spiller Tchaikovskys Rococo-variasjoner (Originalversjonen) og Dvoraks cellokonsert. Albumet kan høres i sin helhet her. Sandra er også en del av Festspillene i Bergens helt spesielle program i 2020 som streames og sendes av NRK. Den 23. mai spiller hun Schumanns ’5 Stücke im Volkston’ med Leif Ove Andsnes i Håkonshallen, og Beethoven c-moll trio den 26. mai i Griegs villa. Den 28. mai sendes Cesar Francks Klaverkvintett, der Sandra spiller på Troldhaugen i Troldsalen – konsertsalen ved Edvard Griegs villa som faktisk ble tegnet av Sandras morfar, arkitekten Sverre Lied. Den samme kvelden, 28. mai, er Sandra solist med Stavanger Symfoniorkester under ledelse av Tabita Berglund i Rococo-variasjonene. Konserten streames og fremføres for et tillatt antall publikum i Stavanger Konserthus. Dessuten har fantastiske anmeldelser av Sandras debutalbum allerede begynt å komme fra både inn- og utland: – Th

Jo David Meyer Lysne og Mats Eilertsen ute med nytt album!8.5.2020 11:54:03 CESTPressemelding

8.mai slipper bergenseren Jo David Meyer Lysne og nylig Spellemannspris-vinner i klassen jazz, Mats Eilertsen, albumet «Kroksjø» på vinyl og digitalt. Hør albumet her: https://orcd.co/kroksjo Albumet "Kroksjø" fra duoen bestående av den unge utforskende gitaristen Jo David Meyer Lysne (født 1994) og kontrabassisten Mats Eilertsen (født 1975) fungerer som en rolig og meditativ serie av chill-out soundscape og en poetisk formidling av stemning og landskap som man kunne forventet å høre i en kunstinstallasjon. Duoens andre samarbeidsprosjekt blir av Textura beskrevet som: «Each setting is rich in detail and pursues directions that while impossible to anticipate feel right. While Meyer Lysne and Eilertsen are both recognized for the command of their respective instruments, Kroksjo is anything but a vehicle for virtuosic display. Instead, the recording's a document of exploration by two gifted artists intent on adding new strategies to their skill-sets.» HUBRO "Kroksjø" utgis på HUBRO, et p

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom