Universitetet i Bergen (UiB)

Benedicte Carlsen blir ny viserektor ved UiB

Del

Benedicte Carlsen blir ny viserektor for forskning og internasjonale relasjoner ved Universitetet i Bergen. Hun overtar etter viserektor Annelin Eriksen, som har bestemt seg for å gå ut av rektoratet for å prioritere mer tid til forskning.

- Jeg synes at dette er den mest interessante rollen jeg har kunnet ha på hele universitetet. Jeg ble veldig glad da jeg ble spurt, sier Carlsen.

Carlsen er i dag professor og instituttleder på Institutt for helse, miljø og likeverd (HEMIL) ved Det psykologiske fakultet ved UiB. Hun har hovedfag i sosialantropologi og PhD i helsetjenesteforskning. Hun har arbeidet som forsker og som forskningsleder innen en rekke tverrfaglige prosjekter.

- Vi er svært glade for å få med oss Benedicte i rektoratet. Hun er en kunnskapsrik og dyktig leder, som med sin solide og tverrfaglige bakgrunn, har en stor bredde i sin kompetanse, sier rektor Margareth Hagen.

Carlsen kommer inn i rektoratet etter at viserektor, Annelin Eriksen har besluttet å gi seg som viserektor for å lede et prestisjefylt forskningsprosjekt og dedikere tid til forskning. 

- Det har vært et vanskelig valg å ta. Arbeidet i rektoratet er svært givende. Men nå har jeg fått en sjanse som jeg ikke kan ta for gitt at vil komme igjen, sier Eriksen.

Eriksen har parallelt med arbeidet i rektoratet vært aktiv som forsker, og fikk i vår tilslag hos Forskningsrådet på en søknad om Frie Prosjektmidler (FriPro). Sammen med en kollega på Harvard skal hun lede prosjektet «Teknologier for udødelighet: en studie av den menneskelige fremtid». Hun er også en av de som har kommet gjennom nåløyet til andre søknadsrunde til ERC Consolidators Grant, og går tilbake til sin stilling som professor ved Institutt for sosialantropologi. 

Carlsen tiltrer ved nyttår som ny viserektor for forskning og internasjonale relasjoner. Samtidig som rektor Hagen ønsker Carlsen varmt velkommen, ønsker hun å takke Annelin Eriksen som hun berømmer for hennes viktige bidrag til rektoratets fagpolitiske arbeid

- Det har vært en glede å arbeide sammen med Annelin, og hun vil bli savnet i rektoratet. Samtidig har jeg både forståelse og respekt for valget hun har tatt. Jeg er glad hun også nå ønsker å bidra til å sikre en god overgang for påtroppende viserektor, sier Hagen.

Kontakter

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom