Arctic Race of Norway

Ben Hermans vant Arctic Race of Norway 2021

Del

Etter målgang på den fjerde og siste etappen i Harstad i dag, er det klart at belgieren Ben Hermans vant Arctic Race of Norway 2021, kun 2 sekunder foran Odd Christian Eiking. Etappeseieren gikk til tyske Philipp Walsleben etter en jevn spurt ved målstreken i Harstad sentrum.

Foto: ARN/Rune Dahl
Foto: ARN/Rune Dahl

Ben Hermans fikk med sin seier revansje etter å ha blitt slått på målstreken med minste mulige margin i Arctic Race of Norway for seks år siden.

- Det var fantastisk å endelig kunne feire denne seieren med lagkameratene. Noen ganger taper du og noen ganger vinner du med små marginer. Heldigvis dro vi det i land i dag. Laget jobbet fantastisk. Jeg kunne store deler av løpet bare sitte å nyte naturen. Det er fantastisk at det fortsatt finnes slike perler som dette på jorden, sa Hermans etter seieren.

Odd Christian Eiking var skuffet etter målgang, tross en sterk prestasjon.

- Det var utrolig surt. Jeg trodde jeg hadde stor nok luke ved målgang, men det gikk akkurat ikke. Det var et fantastisk ritt og beina funka bra, men vi er jo her for å vinne, sier Eiking etter målgang.

Etappevinner Philipp Walsleben vant bare sin andre proffseier i karrieren og skal etter planen legge opp etter sesongen. Men, han åpnet for å skifte mening etter målgang.

- Jeg skal jo egentlig legge opp etter sesongen. Jeg sier ikke at jeg kommer til å endre mening, vanligvis gjør jeg det jeg har bestemt meg for, men jeg er tydeligvis i ganske god form, sa en fornøyd Walsleben etter målgang.

Fjerde etappe var 163,5 km lang og startet i Gratangen. I dagens etappe syklet Ben Hermans med den gule ledertrøya, etter gårdagens etappeseier og ledelse sammenlagt. Tidligere i rittet har nordmennene Markus Hoelgaard og Alexander Kristoff båret trøya, men den endte altså til slutt hos belgieren.

Alexander Kristoff sikret seg den grønne poengtrøya etter avslutningsetappen i dag, og Fredrik Dversnes beholdt klatretrøya.

- Jeg kjente i dag at jeg ga på for hardt i går og hadde ikke beina til å henge med i dag. Jeg har vunnet i Harstad før, men da var det en enklere trasé enn i dag. Men jeg er fornøyd med en bra prestasjon og håper å kunne bygge videre på dette i resten av sesongen, sa Kristoff etter målgang. 

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Bilder

Foto: ARN/Rune Dahl
Foto: ARN/Rune Dahl
Last ned bilde
Foto: ARN/Rune Dahl
Foto: ARN/Rune Dahl
Last ned bilde

Om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway
Strandgata 9
9405 Harstad

https://www.arctic-race-of-norway.com/no/

Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel. Rittet arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge. Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt som finner sted i de tre nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune. Den første utgaven av Arctic Race of Norway kom i august 2013. I 2020 måtte rittet utsettes på grunn av pandemien. Etappene i 2021 er derfor i all hovedsak de samme som var planlagt for 2020.

Arctic Race of Norway er valgt ut av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å bli en del av UCI ProSeries i 2020. ProSeries er en ny divisjon under World Tour. Den erstatter kategorien som Arctic Race of Norway har vært en del av de siste årene.

Følg pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom