Arctic Race of Norway

Ben Hermans gjorde som i 2015 og vant etappen opp til Målselv fjellandsby

Del

Tredje etappe av Arctic Race of Norway 2021 ble vunnet av den belgiske rytteren Ben Hermans (Israel Start-Up Nation). Han vant den samme fjellspurten i Målselv Fjellandsby da det var målgang der i 2015.

Fotofinish i Målselv. Foto: ARN/Thomas Maheux
Fotofinish i Målselv. Foto: ARN/Thomas Maheux

- Jeg fikk lagkameratene mine til å pushe hardt gjennom etappen, egentlig over grensen hardt, men jeg klarte å ta sprinten til slutt. Det var en veldig flott etappe. Jeg visualiserte seieren min i 2015 flere ganger underveis og fikk til omtrent samme senarioet denne ganger, sa Ben Hermans etter målgang. 

Etappen startet i Finnsnes og gikk rundt Senja før gikk går østover og endte opp med målgang i Målselv Fjellandsby. Etappen var en klatreetappe på 184,5 km hvor sprinten sto mellom tre ryttere som dro fra siste kilometeren og Hermans spurtslo Odd Christian Eiking og Victor Lafay.

Odd Christian Eiking som var en av favorittene på etappen, var skuffet over å bli nummer to.

- Det manglet noen centimeter i dag, og det er selvsagt skuffende. Jeg tenkt at jeg måtte tynne ut gruppen litt oppover, men det er vanvittig høyt nivå på dette feltet, og i dag tapte jeg for en bedre rytter, sa Eiking etter målgang.

Alexander Kristoff, som representerer det norske landslaget, syklet med den gule ledertrøya i dag, etter to andreplasser i de foregående etappene og sammenlagtledelse. Han han gjorde en god etappe og har fortsatt den grønne poengtrøya, men måtte gi fra seg den ledertrøyen til etappevinner Ben Hermans. 

- Jeg gjorde det bedre enn sist vi var her så jeg har i alle fall forbedret meg. Jeg var vel aldri i nærheten av å klare det, men jeg visste at med dette feltet kom det til å bli tøft, sa Alexander Kristoff etter løpet.

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Bilder

Fotofinish i Målselv. Foto: ARN/Thomas Maheux
Fotofinish i Målselv. Foto: ARN/Thomas Maheux
Last ned bilde

Om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway
Strandgata 9
9405 Harstad

https://www.arctic-race-of-norway.com/no/

Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel. Rittet arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge. Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt som finner sted i de tre nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune. Den første utgaven av Arctic Race of Norway kom i august 2013. I 2020 måtte rittet utsettes på grunn av pandemien. Etappene i 2021 er derfor i all hovedsak de samme som var planlagt for 2020.

Arctic Race of Norway er valgt ut av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å bli en del av UCI ProSeries i 2020. ProSeries er en ny divisjon under World Tour. Den erstatter kategorien som Arctic Race of Norway har vært en del av de siste årene.

Følg pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom