Miljøstiftelsen Bellona

Bellona lanserer podkasten «Klodebry»

Del

Går det an å prate om klima og miljø på en måte som er forståelig, underholdende og engasjerende? Ja, mener Miljøstiftelsen Bellona.

Benjamin Strandquist, programleder i Bellona-podkasten Klodebry.
Benjamin Strandquist, programleder i Bellona-podkasten Klodebry.

I dag lanserer Bellona sin nye podkast Klodebry. 

Vi vet at det er et stort behov for mer kunnskap om klima- og miljøspørsmål i målgrupper vi ellers ikke når. I en Bellona-podkast skal vi snakke om løsningene i et lett tilgjengelig format som både underholder og går i dybden med fakta og vitenskap, sier daglig leder i Bellona, Hallstein Havåg. 

Klodebry, som produseres av Kubrix, setter søkelys på alt fra globale systemer og storpolitikk til mikroorganismer og bittesmå tekniske innovasjoner som alle spiller en rolle i å ta oss ut av klimakrisen. 

Vi er opptatt av å snakke med de som er gode til å formidle det de jobber med, på en måte som ikke krever at lytteren har noen forkunnskaper, sier Benjamin Strandquist (35), som er programleder for Klodebry 

Strandquist er seniorrådgiver innen elektrifisering i BellonaHan jobber med å få ting til å gå på strøm, blant annet byggeplasser, skipsfart, havbruk, industri og landtransport. Benjamin har en mastergrad i journalistikk og har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Oslo og i Brussel. 

Han stiller de interessante spørsmålene til gjestene i podkasten og er opptatt av å forklare ord og begreper som kan oppfattes som forvirrende. Med seg i studio har han alltid en med-programleder fra Bellona og ofte eksterne gjester. 

Bellona erkjenner at klimaprat ofte kan bli kjedelig, alt for teknisk, alt for polarisert, eller alt på en gang. 

Formidling av fag handler om mye mer enn fagkunnskap. Det handler om å forstå publikums ståsted og snakke til dem, uten å ha dem i rommet. Det er en ny utfordring for oss, som vi gleder oss til å ta fatt på, sier Havåg. 

Klodebry befinner seg i skjæringspunktet mellom kunnskapsformidling og underholdning, med mest fokus på førstnevnte.

Vi oppfordrer til klima- og miljøvitsing. Akkurat det er en utfordring i seg selv, og den tar vi ikke lett på. Det må jo være litt gøy hvis det skal være noen vits i dette her, mener Strandquist. 

De første podkastepisodene er nå lagt ut og handler om Bellonas historie, og om karbonfangst- og lagring. Podkasten er tilgjengelig på alle de vanligste plattformene der du hører på podkast. Foretrekker man Dagsnytt 18-formatet er den også tilgjengelig i videoutgave på Bellonas YouTube-kanal.

Nøkkelord

Kontakter

Kontakter

Signy Fardal

Kommunikasjonssjef

91601775

signy@bellona.no / podkast@bellona.no

Benjamin Strandquist,

Programleder/seniorrådgiver, elektrifisering

95993262

benjamin@bellona.no

Bilder

Benjamin Strandquist, programleder i Bellona-podkasten Klodebry.
Benjamin Strandquist, programleder i Bellona-podkasten Klodebry.
Last ned bilde
Podkasten finner du der du lytter til podkast.
Podkasten finner du der du lytter til podkast.
Last ned bilde
Seniorrådgiver i Bellona, Benjamin Strandquist og kommunikasjonssjef Signy Fardal i studio.
Seniorrådgiver i Bellona, Benjamin Strandquist og kommunikasjonssjef Signy Fardal i studio.
Last ned bilde
Daglig leder i Bellona,  Hallstein Havåg
Daglig leder i Bellona, Hallstein Havåg
Last ned bilde

Lenker

Om Miljøstiftelsen Bellona

Miljøstiftelsen Bellona
Miljøstiftelsen Bellona
Vulkan 11
0178 Oslo

23 23 46 00https://bellona.no

Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig, ideell stiftelse som arbeider med å løse verdens klima- og miljøproblemer. Bellonas tilnærming er teknologioptimistisk og basert på systemtenkning, med mål om å utvikle og fremme løsninger for politikere, offentlig forvaltning og næringsliv. Stiftelsen ble grunnlagt i 1986 og har i dag ca. 60 medarbeidere – deriblant ingeniører, statsvitere, økonomer, biologer, jurister og journalister – fordelt på våre kontorer i Oslo, Brussel, London, Berlin, Murmansk og St. Petersburg, i tillegg til representasjoner i USA og flere EU-land. Våre nettsider finnes i norsk, engelsk og russisk utgave.

Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom