Kia Norge

Bekreftet: EV9 vises første kvartal 2023

Del

Den blir 5 meter lang og får syv seter. Nå er EV9 inne i siste runde med testing, og blir klar for lansering i 2023. Dette blir en stor SUV.

EV9 blir KIAs første store helelektriske SUV og et flaggskip som vil befeste Kia sin rolle som en ledende bilprodusent av elektriske biler. En bil for familier som ønsker seg syv seter og som kanskje også vil ha muligheten til å leve et aktivt liv både i hverdagen og på fritiden.

- Vi gleder oss til å kunne tilby en ekte SUV med god plass og god rekkevidde. Det er få konkurrenter i dette segmentet, og EV9 blir en av de første, og ikke minst en av de største, forklarer Irene Solstad, Administrerende direktør i Kia Bil Norge AS som ikke legger skjul på at hun har stor tro på denne modellen i det norske markedet.

Omfattende tester før bilen lanseres

Kia har brukt over 44 måneder på å utvikle sitt nye flaggskip. I disse dager presses bilen helt til grensene under testing i Korea, slik at man får bekreftet at bilen er akkurat så solid og leverer så godt som EV9 vil gjøre. Bilen testes både i bakker, tøft terreng i tillegg til tester hvor bilens vadehøyde utfordres og måles.

- For oss er det viktig å bidra til en grønnere bilpark. For at dette skal kunne skje må vi i Kia og resten av Bertel O. Steen tilby elektriske biler som kan erstatte det en fossildrevet SUV kan tilby. Med EV9 mener vi at vi kommer til å være der for svært mange nordmenn, forklarer Christian Lagaard, kommunikasjonssjef i Kia Bil Norge AS

Bilen skal ikke bare testes i Korea, men i krevende området over hele verden. Første gangen konseptbilen ble vist var under Automobility LA i Los Angeles.

Flere norske journalister fikk også se konseptbilen i Frankfurt tidligere i år. Bilen er bygget på Kias nye og svært fleksible plattform, E-GMP som vi kjenner fra EV6. Den vil få samme 800v system og rask lading. Bilen ble også vist med 22`` hjul som standard og ruver godt i landskapet. Innvendig skjerm er hele 27`` og så godt som hele taket på konseptbilen er av glass. Bilen vil også få Vehicle to device slik at du kan drive elektriske apparater med bilen, for eksempel når du overnatter ute i naturen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge. Vi har dyktige forhandlere i hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994. I dag ruller det titusener av Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom