Avinor

Begrenset passasjervekst og færre flybevegelser i 2019

Del

Totalt reiste 54 millioner passasjerer over Avinors lufthavner i 2019, en økning på 0,6 prosent sammenliknet med fjoråret.

I desember økte antallet passasjerer ved Avinors lufthavner med 1,9 prosent sammenliknet med 2018. I løpet av 2019 har 54 099 013 passasjerer reist til, fra eller innom Avinors lufthavner*. Antallet flybevegelser ved Avinors lufthavner har gått ned med 1,2 prosent sammenliknet med fjoråret. Ved Oslo lufthavn var det en økning på 0,3 prosent sammenliknet med 2018, og totalt reiste 28 592 619 reisende til og fra Norges hovedflyplass.

- Flyselskapene lykkes med å utnytte kapasiteten sin bedre, har fullere og større fly med plass til flere passasjerer per flygning, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Disse tallene viser hvor mange ganger en passasjer har vært innom en lufthavn. I snitt reiser hver nordmann én utenlandsreise og én innenlandsreise med fly i året. Du kan lese mer om hvordan trafikkstatistikken utarbeides her: Hvor mye flyr vi? 

Her kan du laste ned detaljert trafikkstatistikk på Avinor.no

Merk at Haugesund lufthavn fikk ny operatør fra 12. mai, trafikken her inngår ikke i Avinors samlede tall for 2019.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom