SMB Norge

Bedriftsforbundet blir medlem av stort europeisk SMB-felleskap

Del

Denne uken har Bedriftsforbundet offisielt blitt tatt opp som fullverdig medlem av SMEunited - en europeisk paraplyorganisasjon med samarbeidspartnere i rundt 30 europeiske land.

Foto: Bedriftsforbundet
Foto: Bedriftsforbundet

Med 12 millioner europeiske SMB’er i ryggen har SMEunited stor påvirkningskraft på beslutningstakerne i EU. Som norges representant i den Brüssel-baserte organisasjonen vil Bedriftsforbundet nå få være med og påvirke de lange linjene i europeisk næringslivspolitikk.

- Dette er en unik mulighet som gjør at norske små og mellomstore bedrifter kan være med og påvirke den delen næringspolitikken som bestemmes av EU. Og som vi alle vet – det tas enormt mange beslutninger i EU som påvirker næringslivet her hjemme, sier administrerende direktør Olaf Thommessen i Bedriftsforbundet.

 Påvirkningskraft

Det er Jørund Rytman, leder for politikk og samfunnskontakt i Bedriftsforbundet, som har hatt ansvaret for innmeldingsprosessen. Han er meget imponert over SMEunited’s evne til å nå frem til de riktige beslutningstakerne.

 - Dette medlemskapet betyr at vi nå får erfarne lobbyister som jobber for oss, og som vil kunne fremme viktige saker på vegne av norges mange små og mellomstore bedrifter. Vi vil også være representert i organisasjonens komiteer og utvalg, noe som gir spennende muligheter for både tillitsvalgte og fageksperter i vår egen organisasjon, sier Rytman.

Sterkere SMB-sektor

SMEunited’s generalsekretær Veronique Willems er svært fornøyd med å få en norsk SMB-organisasjon med på laget.

- Vi er svært glad for å kunne ønske norske Bedriftsforbundet velkommen som vårt nyeste medlem og ser frem til et tett samarbeid med vår nye partner om viktige SMB-relaterte saker, Willems i en kommentar.

- Europa trenger en sterk SMB-sektor og det er en styrke for oss å kunne representere små og mellomstore bedrifter fra hele regionen, legger hun til.

På vegne av rundt 5000 medlemsbedrifter er Bedriftsforbundet den eneste organisasjonen i Norge som kun jobber for de små og mellomstore virksomhetene. Forbundet er dermed i en unik posisjon til å danne seg et godt bilde av utfordringene denne viktige gruppen møter til daglig.

Her kan du lese mer om SMEunited: https://smeunited.eu/en

Vil du vite mer om Bedriftsforbundet? Gå inn på nettsiden www.dinbedrift.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Bedriftsforbundet
Foto: Bedriftsforbundet
Last ned bilde

Om SMB Norge

SMB Norge
SMB Norge
Rådhusgata 5B
0151 Oslo

23 35 70 10http://www.dinbedrift.no

SMB Norge har ca. 5 000 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg saker fra SMB Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom