Bedre smak og lengre holdbarhet

Den nye emballasjen bevarer den gode kvaliteten og forlenger holdbarheten, noe som bidrar til å redusere matsvinn. BAMA arbeider kontinuerlig med emballasjeutvikling og er opptatt av å tilby sluttkunden så god kvalitet på grønnsakene som mulig.
Optimaliseringsprosjektet ble iverksatt i 2017. Siden har det blitt foretatt en rekke testrunder for å finne en emballasje som tilfredsstiller kravene.
– Vi har arbeidet med dette prosjektet i lang tid og har foretatt over 100 tester på mange ulike grønnsaker. Målet har vært å skape en emballasje, en type film, som bidrar til god smak og økt holdbarhet. Redusert matsvinn er en annen positiv effekt som er viktig både for oss og kundene våre, forteller administrerende direktør i BAMA Industri, Atle Beyer.
Opptil fem dager ekstra
Med den nye emballasjen får grønnsakene en forlenget holdbarhet på en til fem dager sammenliknet med tidligere emballasjer.
Emballasjen sikrer altså verdifulle ekstra dager for kokker og annet kjøkkenpersonell, og letter planleggingen av arbeidet.
– Det er viktig for kundene at vi tilbyr produkter som bidrar til å forenkle oppgavene på kjøkkenet, sier administrerende direktør i BAMA Storkjøkken, Bent Andersen.
– Vårt ferskforedlede sortiment er midt i blinken. I tillegg vet vi at kundene våre er opptatt av bærekraft og matsvinn, og vi ser frem til å fortsette den gode samhandlingen i verdikjeden.
For 1,5 år siden lanserte BAMA ny emballasje på potetprodukter. Emballasjen har bidratt til bedre kvalitet og holdbarhet.
Om emballasjen
- Økt holdbarhet på ferdigforedlede grønnsaker – gir grunnlag for å øke antall dager ved datostempling
- Bevarer en god smak
- Reduserer matsvinn
- Mer bærekraftig, som følge av redusert matsvinn
- Fleksibilitet i produksjonen, da filmen kan kjøres på flere av pakkemaskinene
Bilder
Om BAMA
Følg pressemeldinger fra BAMA
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BAMA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BAMA
Undersøkelse knuser seiglivet myte: Barn elsker brokkoli30.6.2025 09:30:38 CEST | Pressemelding
530 foreldre har svart. Resultatene overrasker produsent.
Salget av trendfrukten har økt med 1255 prosent på tre år!6.6.2025 07:45:00 CEST | Pressemelding
Nå er endelig pakistansk mango tilbake i sesong.
Størrelsen teller – og smått er best30.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Det mener i alle fall forbrukerne når det kommer til tomater!
Årets nypoteter kommer rekordtidlig!23.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Allerede i mai vil det være mulig å finne nypotet i butikkene.
Økning på 600% i vinter – tropisk frukt trender2.5.2025 09:05:59 CEST | Pressemelding
Midtvinters har vi spist som om det var sommer!
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom