Handel og Kontor i Norge

Beckham valgt som forbundsleder i HK i Norge

Del

Christopher Beckham (46) fra Bergen står nå i spissen for 78.000 medlemmer i HK i Norge. Den nyvalgte forbundslederen mener medlemmene vil være tjent med et regjeringsskifte.

Foto: Ylva S Berge, HK-Nytt
Foto: Ylva S Berge, HK-Nytt

Beckham har vært konstituert forbundsleder siden april 2020, da Trine Lise Sundnes overlot ham lederklubba. Før det var han fra 2013 valgt som 2. nestleder.

Ny første nestleder er Elisabeth Sundset, Hun er fra Trondheim, har hatt mange verv og oppgaver i HK. Sundset har blant annet bidratt med å bygge opp konsernklubben i Cubus.

Lena Reitan er ny 2. nestleder. Reitan bor i Krokstadelva i Drammen kommune. Hun kommer fra jobben som regionkontorleder for HKs Sørlandet Øst. Hun har også vært politiker i Buskerud fylke for SV.

Den nye forbundslederen gleder seg til å fortsette kampen for et bedre og mer rettferdig arbeidsliv. Han peker på stortingsvalget i september er avgjørende for arbeidshverdagen til medlemmene til HK.

- Vi trenger å bytte regjering i Norge og vi trenger å bytte ut Erna sier Beckham. Han mobiliserer nå for nytt stortingsflertall etter høstens valg.

Samtidig varsler forbundslederen om klare krav til alle rødgrønne partier.

- Vi må ha politikere som gir tydelige svar og som støtter krav fra en samlet fagbevegelse sier Beckham. Han peker på arbeidet for å sikre retten til heltid, yrkesskadeerstatning for koronasyke i varehandelen og tjenestepensjon fra første krone.

HKs landsmøte i 2021 er delt i to deler. Valg av ledelse ble gjort i dag 8. januar. Del to av landsmøtet kommer til høsten. Dato er ikke fastsatt på grunn av koronasituasjonen.

Se Beckhams landsmøtetale vedlagt.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.HKs digitale landsmøteVideokanal

Kontakter

Bilder

Foto: Ylva S Berge, HK-Nytt
Foto: Ylva S Berge, HK-Nytt
Last ned bilde
Forbundsleder Christopher Beckham
Forbundsleder Christopher Beckham
Last ned bilde

Dokumenter

Om Handel og Kontor i Norge

Handel og Kontor i Norge
Handel og Kontor i Norge
Torggata 12
0181 Oslo

+47 23 06 11 80http://www.hkinfo.no/

HK i Norge er LOs tredje største forbund med over 78.000 medlemmer, ble stiftet i 1908. Våre medlemmer kommer fra en rekke bransjer. Vi organiserer innen: handels-, industri-, håndverk-, luftfart-, forlag-, kontor-, administrasjon-, finans- og servicevirksomhet.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom