GP Batterier

Batteriprodusenten GP styrker miljøarbeidet - gir forbrukerne muligheten til å pante emballasje

Del

Som en del av GPs omfattende arbeid for å minske Nordens befolknings batteriavtrykk har batteriprodusenten nå startet et samarbeid med svenskutviklede Bower – en app som gjør det mulig for forbrukerne å pante emballasje. Fremover vil all emballasje fra GP kunne pantes, og med Bower-appen kan forbrukerne gjøre både lommeboken og miljøet en tjeneste.

Batteriprodusenten GP har lenge jobbet mot å ta selskapet i en bærekraftig retning og utvikle nye grønne løsninger. Blant annet med å bryte vanen nordmenn har med bruk av engangsbatterier, og i stedet slå et slag for oppladbare batterier. Tidligere i år slapp batteriprodusenten nye profukter i ReCyko-serien, som inneholder oppladbare batterier til forbrukere og håndtverkere.


– Å redusere avfall er et av GPs viktigste fokusområder for å sikre et bedre miljø. Vi jobber målrettet for å blant annet ha null avfall i våre batteriproduksjonsanlegg, og i fjor ble GP den første aktøren i batteriindustrien som mottok UL's Zero Waste to Landfill Silver Validation (ZWTL) for våre fire produksjonsanlegg i Kina og Malaysia, sier Malin Torberntsson, markedssjef hos GP i Norden.


GP's nye samarbeid med Bower gjør det nå mulig for forbrukerne å tjene penger og samtidig gjøre en innsats for miljøet. Når forbrukerne panter emballasjen, oppfordres de også til å resirkulere brukte engangsbatterier. Samarbeidet med Bower foregår i alle nordiske land.


– Som produsent har vi plikt til å tenke sirkulært, ikke bare på produksjonsstadiet. Dette inkluderer selvfølgelig emballasje og produkter som er i slutten av levetiden. Samarbeidet med Bower håper vi oppmuntrer forbrukerne til å resirkulere emballasjen i større grad og samtidig minne dem på å resirkulere engangsbatteriene sine, fortsetter Malin Torberntsson.


Forretningsideen er å resirkulere varer forbrukeren har kjøpt i butikken. Med Bower-appen kan brukeren scanne EAN-koden når gjennvinner emballasjen ved gjenvinningsstasjonen. Etter det kan forbrukeren samle poeng eller be om penger direkte i appen. Ganske enkelt et pantesystem for emballasje.


– Vi er utrolig stolt og glad for samarbeidet med batteriproduksenten GP. Dette viser tydelig hvordan panteløsningen er attraktiv for flere bransjer. Vår visjon er at alt i fremtiden kan pantes. Hvis en tom emballasje har gjensalgsverdi er det ikke lenger noe som kan kalles søppel. På den måten gjør vi det attraktivt å resirkulere. Å samarbeide med GP er et stort steg i riktig retning. Både for oss i Bower, men også for GPP, sier Suwar Mert, CEO & Founder, Bower.Bilder

Om GP Batterier

GP BatterierLes mer om hvordan du kan pante din GP-emballasje på www.gpbatteries.se

Les om Bower på www.getbower.com


For mer informasjon kontakt Richard Apeland, pressekontakt for GP Batteries i Norge

Mail: richard.apeland@rudpedersen.com

Tlf: +47 454 57 799


Om GP og GPBM Nordic

GP Batteries International (GP) utvikler, produserer og markedsfører batterier og batterirelaterte produkter i et globalt marked. Siden oppstarten under Gold Peak Group i Hong Kong har GP raskt utvidet seg til å bli en av verdens største
produsenter av primære og oppladbare batterier. Med verdens største NiMH-fabrikker og egen FoU har GP erfaring, kunnskap og ressurser til å fokusere og drive oppladbar utvikling fremover. Allerede i 1988 ble GP batterileverandør til GPBM Nordic, som er ansvarlig for salg og markedsføring i Norden, Italia og Frankrike. Det lange og tette samarbeidet har gjort det mulig med en stor og viktig rolle for oppladbare batterier både i forbrukermarkedet og i bransjen der GPBM Nordic opererer.