Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Barnekunst på Frøen T-banestasjon i Oslo!

Del

Nå kan alle reisende på T-banen i Oslo glede seg over barnekunst på Frøen T-banestasjon. Gatekunstprosjektet er et resultat av et samarbeid mellom Sporveien, Kulturetaten og Det Internasjonale Barnekunstmuseet.


"Undervannsbyen" heter kunstverket laget av 13 år gamle Kamonchai Saetang fra Thailand. Torsdag 27. september var den offisielle åpningen og markeringen av kunstverket på Frøen T-banestasjon i Oslo.

Dette er kunst midt i fleisen. Dette er kunst der folk er, på vei til eller fra jobb, skole, fritidsaktiviteter eller tur i Marka. Dette er kunst du ikke kan være likegyldig til, og som du ikke kan la være å se. I både store og små kunstprosjekter ønsker jeg at kunsten tas ut i byen. Og i dag markerer vi at alle i Oslo har fått et nytt kunstverk, et kunstverk som eies og kan oppleves av alle i byen vår, her på Frøen T-banestasjon, sa byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo, Rina Mariann Hansen under markeringen.

Et verk som stiller sentrale spørsmål
Tilbake i 1997 henvendte Barnekunstmuseet seg til barn og unge i hele verden med spørsmål om hvordan barn og unge ser for seg et bærekraftig fremtidig samfunn. Kunstverket Undervannsbyen er ett av mange tusen bidrag museet mottok. Verket viser en verden under vann der mennesker har tilpasset seg livet. 

Bildet illustrerer et barns nære og oppmerksomme forhold til levende omgivelser og direkte tolkning av en natur preget av helhet og samhørighet. Verket stiller også et sentralt spørsmål: Hvordan skal mennesker tilpasse seg et stigende havnivå i fremtiden, forteller Angela Goldin, direktør ved Det Internasjonale Barnekunstmuseet.

Frøen stasjon er Barnekunstmuseets nærmeste t-bane stasjon og en stor andel av museets tilreisende kommer til museet med t-banen. Barnekunstmuseet anser derfor Frøen stasjon som et viktig knytepunkt. 

Sporveien vil være en god nabo
Kunstprosjektet på Frøen T-banestasjon er et resultat av et samarbeid mellom Sporveien, Kulturetaten i Oslo kommune og Det Internasjonale Barnekunstmuseet. Prosjektet viderefører en lang tradisjon Sporveien og Kulturetaten har for å skape store kunstopplevelser over hele byen.

Sporveien er opptatt av å være en god nabo, og å gi innbyggerne i Oslo en god tur. Gjennom Sporveiskunst og kultur ønsker vi å løfte den totale reiseopplevelsen ved å legge til rette for at stasjonene blir viktige og gode byrom for formidling av kunst og kulturopplevelser. Nå håper vi flest mulig tar turen innom Frøen stasjon for å se et inspirerende barnekunstverk med et tankevekkende miljøbudskap, sier Torgeir Kristiansen, konserndirektør kommunikasjon og samfunn i Sporveien.

– ­Det er hyggelig å jobbe med prosjekt som betyr mye for mange. Frøen stasjon har fått et tydelig uttrykk og verket vil bli et lite landemerke i området, sier kommunikasjonsrådgiver Alv Hågård Gustavsen i Kulturetaten.

Gatekunstner Eric Ness Christiansen har vært kurator og overført verket "Undervannsbyen" fra Barnekunstmuseet til veggen på Frøen t-bane stasjonVeggmaleriet ble oppført på nattestid, siden det ikke er mulig å gjennomføre et slikt prosjekt på dagtid med normal T-banedrift.

----
Kontakt;
Kommunikasjonsrådgiver i Sporveien, Thomas Ege, Mob. 977 00 400
Kommunikasjonsrådgiver i Kulturetaten, Oslo kommune,  Alv Hågård Gustavsen, Mob. 916 76 358
Det Internasjonale Barnekunstmuseet, Direktør Angela Goldin, Tel. 22691777, Mob. 909 18247

Bilder

Lenker

Om Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Lille Frøens vei 4
0371 OSLO

22 69 17 77http://www.barnekunst.no

Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo ble grunnlagt 1.oktober i 1986 og er en arena hvor barn og unges stemme er helt grunnleggende. Museets samling fra mer enn 180 består nettopp av kunstneriske ytringer utført av barn og unge opptil 18 år. Barnekunstmuseet samler, bevarer, formidler og forsker på kulturelle ytringer av barn og unge. Det langsiktige mål er å spre respekt og forståelse for verdien av barn og unges egen historie, kunst og kultur og at den bevares for ettertiden og samtidig å rette fokus på barn og unges rettigheter iht til FNs barnekonvensjon. Museet ble etablert i 1986 av Stiftelsen Barnas, Historie, Kunst og Kultur. Filmkunstner Rafael Goldin (1920-1994) og hans kone, lege Alla Goldin (1938-2007) står bak museets idé og unike samling.

– Barn er et folk, sier man. Men et folk eksisterer ikke uten kultur. Barn er et folk som hører fremtiden til. Og da må dette folk ha rett til sitt eget språk, sin egen kultur, sin kunst og sin historie. – museets grunnlegger & filmregissør Rafael Goldin (1920-1994)

Følg saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Clear Channel samarbeider med Barnekunstmuseet!2.5.2019 08:52:49 CESTPressemelding

Det Internasjonale Barnekunstmuseet samarbeider med Clear Channel og viser for første gang internasjonal barnekunst i rundt i Oslo’s gater. Barnekunsten fra museets permanente samling vises 30 ulike steder i hovedstaden ila april-mai 2019 måned ved bla.; Majorstuen, Homansbyen, Frogner, Aker Brygge, Tjuvholmen, Rådhusplassen, Gamle Oslo, Ila, Thorsov, Grünerløkka, Tøyen, Ekkeberg, Oslo City, Kampen, Gamle Oslo, Sofienberg, Oslo S, m.m. – Barn er et folk, sier man. Men et folk eksisterer ikke uten kultur. Barn er et folk som hører fremtiden til. Og da må dette folk ha rett til sitt eget språk, sin egen kultur, sin kunst og sin historie. – museets grunnlegger & filmregissør Rafael Goldin (1920-1994)- Barnekunstmuseet har like stor appell til barn som til voksne. Museets samling bygger på tanken om at barna selv skal uttale seg og komme til orde. Alle har vært barn en gang! - museets direktør, Angela Goldin- Det er mange museer for barn, men Oslo har et museum av barn. - New York Times (1

26.08. Barnekunstmuseet inviterer til gratis konsert med Unge Folkemusikere i Oslo (UFO) på Tjuvholmen!22.8.2018 08:55:00 CESTPressemelding

Barnekunstmuseet ønsker velkommen til gratis konsert med Unge Folkemusikere i Oslo på Tjuvholmen. Søndag 26. august 2018 kl. 14.00 sted; Barnekunstmuseets POP UP galleri Tjuvholmen (vis a vis Astrup Fearnley Museet) Om UFO: Unge Folkemusikere i Oslo er en gruppe med barn og unge som spiller fele og synger folkemusikk. Gruppa består av ca 15-20 barn i alderen 8 til 18 år. De øver hver tredje uke på Marienlyst skole og spiller og synger folkemusikk fra både Østlandet og andre deler av Norge. I tillegg til de faste øvingene deltar de på mange eksterne arrangementer, og det siste året har de spilt på Riksscenen, Musikkfest Oslo, Barnas Dag i Follo, Universitetets Aula, Oslo Rådhus, Vigelandsparken, Lillomarka – i tillegg til å ha spilt til dans mange ganger og deltatt i Oslokappleiken. Adresse: Tjuvholmen allé 25, 0252 Oslo (rett v/ Tjuvtitten tårn) Åpningstid på Tjuvholmen: Mandag stengt Tirsdag 12-17 Onsdag 12-17 Torsdag 12-17 Fredag 12-17 Lørdag 12-17 Søndag12-17

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom