Delta

Barnehagestreiken trappes opp

Del

Delta tar ut ytterligere 37 medlemmer i streik for rettferdig pensjon i PBL-barnehager fra onsdag 9. november.

Forbundsleder i Delta Trond Ellefsen.
Forbundsleder i Delta Trond Ellefsen.

Delta tar i denne runden ut medlemmer i streik i tre barnehager i Bergen, Askøy og Øygarden. Fra før er Delta i streik i 10 barnehager i Trondheim, Karmøy, Sandnes, Ullensaker og Oslo. Også her trapper Delta opp fra 9. november. I alt vil 90 medlemmer i 13 barnehager være i streik fra onsdag.

- Det er helt nødvendig å trappe opp uttaket. PBL har ikke vist noen vilje til gi de ansatte en rettferdig pensjon. Alt vi ber om er like gode pensjonsvilkår som i del fleste andre barnehager, både kommunale og private. Vår pensjonskamp er viktig for å rekruttere og beholde kompetanse i private barnehager, sier Trond Ellefsen, forhandlingsleder i Delta.

- Stor streikevilje

Delta har sammen med Utdanningsforbundet og Fagforbundet vært i streik i PBL-barnehager siden 17. oktober. Totalt er rundt 2400 barnehageansatte i streik og fra onsdag trappes streiken ytterligere opp.

– Det er stor streikevilje, og de barnehageansatte opplever stor støtte til streiken og forståelse for kravene. Delta beklager at streiken rammer barn og foreldre, sier Trond Ellefsen.

Derfor streiker vi:

  • Vi krever de samme pensjonsvilkårene som er vanlig i kommunale og andre, private barnehager.
  • Dette er en streik for rettferdighet. Barnehageansatte er på ingen måte blant lønnsvinnerne i Norge. Nå vil arbeidsgiver nekte oss en anstendig pensjon i tillegg.
  • Barnehageansatte må få på plass AFP-ordningen som gjelder i norsk arbeidsliv ellers, altså et livsvarig tillegg til folketrygd og tjenestepensjon.
  • Barnehageeierne får dekket pensjonsutgiftene sine av det offentlige. Penger som kommunen har bevilget til pensjon, skal brukes til pensjon.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Forbundsleder i Delta Trond Ellefsen.
Forbundsleder i Delta Trond Ellefsen.
Last ned bilde

Om Delta

Delta
Delta
Lakkegata 23
0134 Oslo

02125https://delta.no/

Delta organiserer 93.000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjonen i YS.

Våre medlemmer jobber innenfor offentlig tjenesteyting. Deres oppgaver spenner fra helse- og omsorg til forvaltning og drift av en rekke statlige, kommunale og private tjenester. Vi er menneskene som skaper velferden i landet vårt.

Delta er partipolitisk uavhengig og utvikler arbeidslivet med fokus på medlemmenes livskvalitet.

Følg pressemeldinger fra Delta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Delta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Delta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom