Barnas Musikkteater

Barnas Musikkteater Mottar midler fra Forskningsrådet til forskning på musikk for livsmestring i Barnehagen

Del

Barnas Musikkteater har mottatt 200 000 kroner i FOU-midler til forskningsprosjektet "Livsmestring i barnehagen". Midlene kommer fra Forskningsrådet via Forskningsmobilisering Agder. Prosjektet er et samarbeid med en selvstendig forsker og Universitetet i Agder.

Prosjektet skal undersøke om, og hvordan, barns livsmestring kan forbedres ved hjelp av profesjonelle og tverrfaglige kunstuttrykk i barnehagen gjennom konsertforestillinger og gjennom e-opplæringsprogrammet «Sang og musikk i barnehagen».

– Målet med prosjektet er å undersøke effekten av, og dermed forbedringspotensialet som ligger i, kurs og e-læring for de ansatte, forteller Sonia Loinsworth, daglig leder i Barnas musikkteater.

Det nye med dette prosjektet er at det forskes på nytten av å benytte et e-opplærings-program gitt av en profesjonell kunstner, vurdert i relasjon til barns livsmestring. Forskningen vil kunne avdekke hvilke utfordringer de ansatte møter når det gjelder å ta i bruk selve programmet og det de lærer der, og er avgjørende for å undersøke og avdekke hvilken effekt det faktisk har.

Prosjektet settes igang i Januar 2020, og resultatene vil foreligge neste sommer. Disse vil skape utgangspunktet for nye E-læringskurs for de ansatte i barnehager over hele Norge. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Barnas Musikkteater

Barnas Musikkteater
Blokkhusgata 12
4608 Kristiansand S

45 66 30 00http://www.barnasmusikkteater.no
Barnas Musikkteater tilbyr konserter og sjonglør/akrobatikk forestillinger
av høy kunstnerisk kvalitet til barnehagen.


Norges største tilbyder av forestillinger til barnehagen, og spiller dette barnehageåret 500 forestillinger for 30 000 barn til barnehager i Norge.
Profesjonelle kunstnere på et høyt kunstnerisk nivå, som samtidig er flinke til å være i kontakt med små barn.

Følg saker fra Barnas Musikkteater

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Barnas Musikkteater på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Barnas Musikkteater

Sang og musikk styrker barns intelligens og læringsevne28.8.2019 06:14:59 CESTPressemelding

The Washington Post melder at en av de største vitenskapelige studier i musikkens virkning på hjernen har funnet noe slående: Musikalsk trening påvirker ikke bare din musikalske evne - det gir store fordeler til den emosjonelle og atferdsmessige modningen hos barn. Studien, som ble gjennomført ved University of Vermont College of Medicine, fant at selv de som aldri kom forbi barnerim og sanger på do-re-mi nivå sannsynligvis har fått noen store utviklingsmessige fordeler bare ved å spille.