ABB

Barna er i førersetet for morgendagens elbil-transport, ifølge global ABB-forskning

Del

• En ABB E-mobility-studie for Verdens Elbildag viser at barn spiller en nøkkelrolle i å akselerere omstil-lingen til elbiler • Nærmere 60 % av foreldrene fortalte at barna hadde gitt dem opplæring i miljøspørsmål, og over to tredjedeler av barna diskuterte kjøpsplaner for elbiler med de voksne • 8 av 10 nye biler solgt i Norge i løpet av første halvår 2022 var rene elbiler

Barna er i førersetet for elbiler, viser en global ABB-studie.
Barna er i førersetet for elbiler, viser en global ABB-studie.

Norge er på god vei til å nå sitt ambisiøse mål om kun å selge nullutslippsbiler etter 2025, med 79,1 %1 elbiler av nybilsalget første halvår av 2022.

Barn kjører allerede elbilrevolusjonen, til tross for at de ikke kan sitte bak rattet selv. Det viser en ny, global undersøkelse, gjennomført av ABB E-mobility. Den avdekker at barn ikke bare utdanner foreldrene sine i miljøspørsmål og kritiserer miljøkritisk oppførsel, men også bidrar i diskusjoner rundt store kjøp som elbiler.

2500 foreldre (med barn i alderen 8-16) og 2500 barn (8-16 år) deltok i studien. Undersøkelsen involverte deltakere fra ABB E-mobilitys 10 største markeder: Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Nederland, Norge, Sverige, Sveits, Storbritannia og USA.

Funnene viser den avgjørende rollen som neste generasjon spiller for å bidra til å redusere utslipp og muliggjøre en mer bærekraftig fremtid.

- På Verdens Elbildag er det oppmuntrende å se at interessen og besluttsomheten til unge mennesker, med økende dialog og handling på tvers av generasjoner, for omstillingen til lavutslippssamfunnet, sier Arne Sigbjørnsen, leder for ABB E-mobility i Norge.

Med 8 av 10 foreldre og tre fjerdedeler av barna som anser den globale miljøsituasjonen som dårlig, viser undersøkelsen god dialog mellom generasjonene om årsakene til klimaendringer og grep for å dempe dem.

Nesten halvparten av barna har fortalt foreldrene sine at de må være mer miljøvennlige, mens 3 av 5 foreldre fortalte at de har blitt opplært av barna sine i miljøspørsmål.

Med 80 % av barna som svarer at de tror de har muligheten til å påvirke foreldrenes kjøp av store ting som ny familiebil, er det kanskje ikke overraskende at 78,6 % av foreldrene sier at de ville bytte til en elbil eller hybrid hvis de skulle kjøpe ny bil i løpet av de neste tre årene.

Undersøkelsen viser momentet mot e-mobilitet og områder hvor det gjenstår arbeid. 8 av 10 foreldre sier at det å ha installert en elbil-lader – slik som ABBs Terra AC-veggboks – ville øke sannsynligheten for at de kjøper en bolig, noe som viser viktigheten av å legge til rette for enkel og praktisk lading.

Med de unge allerede begeistret for elektrifisering og foreldrene i økende grad på gang, er det helt klart avgjørende at de voksne tar beslutningene som trengs for å støtte endring nå.

ABB har på sin side forpliktet seg til å overføre hele sin globale flåte på mer enn 10 000 kjøretøyer til elbiler innen slutten av tiåret som en del av sin bærekraftsstrategi for 2030. Bare det siste året økte antallet ladestasjoner installert på ABB-lokasjoner med 100 %, fra 545 til 1 082. Disse er fordelt globalt på 146 lokasjoner i 27 land. I tillegg utgjorde elbiler eller plugg-in hybrider 44 % av ABBs nye kjøretøybestillinger globalt i 2021.

Du finner undersøkelsen ved å klikke her.

Footnote:

1 https://ofv.no/aktuelt/2022/sakte-fart-for-nybilsalget-i-mai-2

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Barna er i førersetet for elbiler, viser en global ABB-studie.
Barna er i førersetet for elbiler, viser en global ABB-studie.
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

ABB lanserer datasikkerhetsløsning for å forenkle og forbedre beskyttelsen av industriell infrastruktur27.9.2022 13:14:04 CEST | Pressemelding

• ABB Ability™ Cyber Security Workplace konsoliderer informasjonen fra datasikkerhetsverktøy inn i ett skjermbilde; Det effektiviserer visningen av kompleks informasjon og reduserer risikoeksponering • Den nye løsningen tar sikte på å lukke det nåværende kompetansegapet i datasikkerhet og sikre at kritisk industriutstyr er beskyttet • Forenklet informasjon gjør det lettere å ta riktige beslutninger og forbedre industriell automasjonssikkerhet

ABB og MAN samarbeider om dual-fuel elektriske fremdriftsløsninger for LNG-skip26.9.2022 11:00:00 CEST | Pressemelding

• ABB og MAN Energy Solutions har signert en avtale (Memorandum of Understanding, MoU) for å utvikle en fremdriftsløsning som vil redusere karbonavtrykk og drivstoffkostnader samt å øke driftsfleksibiliteten til tankskip for flytende naturgass (LNG) • Dual-fuel elektrisk fremdriftsløsninger er basert på MANs nye firetaktsmotor 49/60DF og ABBs dynamiske vekselstrømsfordeling og kontrollsystem • Et fremtidssikret system for å optimalisere hovedmotorstrategien med dual-fuel, variabel hastighetskontroll og lastutjevning ved bruk av lagret energi

ABB og Hydrogen Optimized utvider hydrogenpartnerskapet12.9.2022 10:00:00 CEST | Pressemelding

• Samarbeidet posisjonerer selskapene for globalt lederskap innen storskala produksjonssystemer for grønn hydrogen • Vil tilby kombinerte, teknologiske løsninger som inkluderer Hydrogen Optimizeds RuggedCell™ høyeffekts elektrolysører og ABBs høyeffektlikerettere • De to selskapene konsoliderte alliansen med en ny kommersiell avtale signert på en hydrogenmesse i Newfoundland hvor blant annet Canadas statsminister Justin Trudeau og Tysklands kansler Olaf Scholz deltok

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom