Human-Etisk Forbund

Bare halvparten ønsker kristen begravelse

Del

Kun halvparten av befolkningen ønsker en gravferdsseremoni i regi av Den norske kirke. Det går frem av en undersøkelse Norstat har gjennomført for Human-Etisk Forbund.

Ifølge seremonisjef, Lene Mürer i Human-Etisk Forbund, opplever de i hele landet stor etterspørsel etter verdige lokaler for å avholde gravferdsseremonier.

-          Mange som tar kontakt med oss er fortvilet fordi de ønsker å ha en humanistisk seremoni, men sliter med å finne verdige lokaler. Alle fortjener å ta avskjed med sine nærmeste i verdige omgivelser, sier Mürer.

Human-Etisk Forbund mener det er lite rimelig at kommunene skal fortsette å bruke store summer på kirkebygg samtidig som halvparten av befolkningen mangler verdige tilbud.

-          Det er underlig at kommunene er pålagt å bruke store midler på å bygge og vedlikeholde kirker, mens folk med andre livssyn står uten tilbud. Fremtidens kommuner burde prioritere å bygge seremonirom som alle kan bruke, uavhengig av religion eller livssyn, mener Mürer.

Andel som ønsker begravelse i regi av Den norske kirke, fordelt på landsdel

Nord-Norge: 49 prosent, Midt-Norge: 59 prosent, Vestlandet: 51 prosent, Østlandet: 55 prosent, Sørlandet (inkludert Telemark): 60 prosent. Oslo: 35 prosent. 

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Lene Mürer, seremonisjef i Human-Etisk Forbund
Lene Mürer, seremonisjef i Human-Etisk Forbund
Last ned bilde

Om Human-Etisk Forbund

Human-Etisk Forbund
Brugata 19
0186 Oslo

+47 23 15 60 00http://www.human.no

Human-Etisk Forbund er et humanistisk livssynssamfunn med over 94.000 medlemmer. Forbundet jobber for en sekulær stat og et mangfoldig samfunn basert på respekt for menneskerettighetene.

Følg saker fra Human-Etisk Forbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Human-Etisk Forbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Human-Etisk Forbund