Bare 1 av 5 vet at PRIOR-egget kan spores tilbake til bonden

– Vi har hatt Norges beste sporingstjeneste for egg i mange år, men undersøkelsen fra Ipsos slo oss i bakken. Det er et overraskende lavt antall personer som kjenner til den. Da vi forstod at kjennskapen er så lav, ble vi veldig overrasket, forteller Kjersti Sørby, produktgruppesjef i PRIOR.
Undersøkelsen avslører at så få som 20 prosent av de spurte er i stand til å gjengi hva det rosa nummeret på PRIOR-eggene betyr. Selv når vi beskrev hva merkingen betyr, var det fortsatt kun 23% som svarte at de allerede kjente til sporingstjenesten.
Prior begynte å trykke sporingsinformasjon på eggene allerede på slutten 90-tallet, og gjorde tjenesten tilgjengelig som søketjeneste for forbrukerne i om lag år 2000. Sporingstjenesten har vært tilgjengelig på prior.no siden den gang.
PRIOR har selv bestilt undersøkelsen fra IPSOS for å kartlegge kjennskapen omkring det som er en viktig forbrukertjeneste. Undersøkelsen ble gjennomført høsten 2022.
Sporbarhet tilbake til gården
Nummeret på egget indikerer hvilken bonde som har produsert eggene. Når man legger nummeret inn i søkemotoren på PRIORs nettside, kommer det opp informasjon om hvor gården ligger og hvor mange høner PRIOR-bonden har. I tillegg vises informasjon om hvilket pakkeri som har pakket egget.
Åpenhet viktig for forbrukerne
Halvparten av de som spiser egg 3-7 ganger per uke, altså storforbrukerne av egg, er meget opptatt av å få vite hvor maten kommer fra, ifølge Ipsos. Dette er mer enn blant totalbefolkningen, der 40% er opptatt av matens opphav.
At vi ønsker slik kunnskap, er kjent fra andre forbrukerundersøkelser i inn- og utland. Forbrukere er opptatt av å vite hvor maten kommer fra. Spesielt yngre mennesker søker informasjon om opprinnelse og produksjon.
Undersøkelsen til Ipsos viser også at 87% av de spurte i alderen 15-24 år har lagt merke til merkingen på eggene - mot 59% i aldersgruppe over 60 år.
– Vi må vurdere hvilke grep vi tar for å synliggjøre sporingsmuligheten på en bedre måte for forbrukerne. PRIOR ønsker å være åpen om produksjonen i alle ledd, og dette er en tjeneste som har vært tilgjengelig for forbrukerne i mange år, og da må vi også sørge for at alle vet at sporingsfunksjonen fins, sier Sørby.
PRIOR etablerte søketjenesten fordi vi ønsket å være åpne om hvor eggene våre kom fra. Da som nå, var dette viktig for oss, sier Sørby og legger til at merking av eggene er forklart på innsiden av eggkartongen.
Nøkkelord
Kontakter
Pål EnghKommunikasjonsrådgiver
Tel:90767095pal.engh@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Morten Henriksen blir ny konsernsjef i Nortura4.12.2025 08:57:13 CET | Pressemelding
Styret i Nortura har ansatt Morten Henriksen som ny konsernsjef for å videreføre fremgangen fra den nye konsernstrategien. Han skal styrke Norturas posisjon i norsk matindustri og landbruk, skape verdier for eierne og levere på kundenes og samfunnets forventninger.
Ny konserndirektør for rammevilkår og kommunikasjon12.11.2025 13:33:47 CET | Pressemelding
Øystein Knoph er ansatt som konserndirektør for rammevilkår og kommunikasjon i Nortura. Han tiltrer stillingen 1. januar 2026.
Panengstuen går av med pensjon21.10.2025 09:00:40 CEST | Pressemelding
Etter seks år som konsernsjef i Nortura har Anne Marit Panengstuen besluttet å gå av med pensjon. Avgangen er planlagt og forankret med styret.
Sterk resultatutvikling for Nortura16.10.2025 08:04:43 CEST | Pressemelding
Nortura øker omsetningen, effektiviserer driften og styrker resultatet i andre tertial.
Gilde lanserer mindre prosesserte alternativer til norske favoritter10.9.2025 12:21:48 CEST | Pressemelding
Som del av en større satsning, lanserer Gilde nå mindre prosesserte grillpølser, skinnfrie kjøttpølser og kokt skinke – fortsatt med den kjente, gode smaken.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom

