SpareBank 1 Østlandet

Bare 1 av 4 innlendinger skal til utlandet i sommer

Del

Kun 23 prosent av innlendingene planlegger utenlandstur i sommer, mot 39 prosent på landsbasis. Samtidig planlegger innlendinger å bruke minst på årets sommerferie, nærmere 13.000 kroner.

Det viser en fersk undersøkelse som Respons Analyse har gjort for SpareBank 1. 1100 personer på landsbasis er spurt, hvorav drøyt 100 i Innlandet.

- Undersøkelsen kan tyde på at mange innlendinger har fått smaken på Norgesferie under koronaen. Samtidig bidrar trolig økte priser og utgifter til at folk kutter ut dyre utenlandsturer. Det er masse flott å oppleve i landet vårt, og det kan gjøres for en rimelig penge. Tallene viser også at innlendinger har et sunt og edruelig forhold til feriebudsjettet sitt, sier Elisabeth Landsverk, privatøkonom i SpareBank 1 Østlandet.

Heller ikke på landsbasis er lysten til å reise utenlands like stor som før koronaen. Før pandemien planla omtrent halvparten av alle nordmenn en utenlandstur. Passkaos kan nok også ha bidratt til at færre nordmenn velger å ikke dra til utlandet i år.

Bruker feriepengene til å betale ned gjeld og regninger

Mens 6 av 10 nordmenn i hovedsak skal bruke feriepengene til ferie og reiser, er tallet 5 av 10 for Innlandet sin del. Innledninger skal også i større grad enn snittet bruke feriepengene til å betale ned gjeld og ubetalte regninger, samt sparing.

- Med økte priser og varslede rentehevinger fra Norges Bank er det lurt å spare litt av feriepengene og betale ned på gjeld, sier Landsverk.

Middelaldrende og utenlandsfarere bruker mest penger

Nordmenn generelt planlegger å bruke drøye 18 000 kroner hver på årets sommerferie. Det er den høyeste summen undersøkelsen har målt siden 2017. Voksne i alderen 35-54 år planlegger å bruke mest penger på årets ferie, nærmere 24 500 kroner hver.

- I tillegg ser vi at de som skal til utlandet vil bruke fire ganger så mye på årets sommerferie som de som kun skal feriere i Norge, sier Landsverk.

Ikke pengene som avgjør

Over halvparten av de spurte i undersøkelsen svarer at de kan ha en vellykket ferie uten at det må koste mye penger. Nær halvparten oppgir at det er viktigere hvem de reiser på ferie sammen med, heller enn hvor de reiser.

- Dette viser at gode opplevelser sammen med nære og kjære betyr mer enn hvor mye penger som brukes eller hvor en drar. Det er fint å se, sier Landsverk i SpareBank 1 Østlandet.

Om undersøkelsen

Elektronisk undersøkelse utført av Respons Analyse på oppdrag for SpareBank 1 i perioden 5. – 10. mai 2022 med et landsrepresentativt utvalg på 1 132 personer. I Innlandet har 101 personer svart.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Privatøkonom SpareBank 1 Østlandet
Privatøkonom SpareBank 1 Østlandet
Last ned bilde

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet
SpareBank 1 Østlandet
Strandgata 15
2317 Hamar

915 07040https://www.sparebank1.no/nb/ostlandet

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet er landets fjerde største sparebankkonsern med drøyt 1 100 kompetente og stolte medarbeidere. Gjennom 176 år har vi bygget en solid markedsposisjon på Østlandet ved å være tilgjengelige og yte kreditt til personer og bedrifter i bygd og by. Vi har i dag 36 kontorer spredt om i Oslo, Viken og Innlandet. Banken har nær 385 000 kunder og en forretningskapital på 213 milliarder kroner. Gjennom våre datterselskaper og SpareBank 1-alliansens produktselskaper er vi et komplett finanshus for våre person- og bedriftskunder. Vi er et børsnotert og selvstendig finanskonsern med dype røtter på Østlandet og hovedkontor i Hamar. Banken har bidratt til verdiskaping i markedsområdet gjennom flere generasjoner.

Følg pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SpareBank 1 Østlandet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom