VID vitenskapelige høgskole

Bård Mæland får fire nye år som rektor ved VID

Del
- Jeg er glad for at Bård Mæland i dag har takket ja til å føre VID vitenskapelige høgskole videre fram mot 2028. VID har under Mælands ledelse blitt godt etablert og oppnådd svært gode resultater. Kontinuitet blir viktig i satsingen frem mot å bli universitet, og under rektors ledelse har det blitt gjort en solid innsats for at VID skal nå dette målet, sier styreleder Jan Olav Aarflot ved VID vitenskapelige høgskole.

Styret har i dag besluttet å forlenge åremålet til sittende rektor, Bård Mæland. Han overtok rektorstillingen i januar 2020. Den nye perioden er fra 1.1.2024 – 31.12.2027. 

Mæland har vært prorektor for forskning i VID, og ble konstituert som rektor etter at Ingunn Moser ble administrerende direktør/forstander ved Diakonhjemmet i 2019. Tidligere har han vært rektor på Misjonshøgskolen, hvor han også har vært professor siden 2005. 

Selv er Bård Mæland klar for fire nye år som rektor. 

– Jeg takker for styrets tillit, og er svært motivert for en ny periode som rektor ved VID. Jeg tror på et frodig mangfold i utdanningssektoren, og ser frem til å fortsette arbeidet med å sikre VID en plass i universitetslandskapet. Å bidra til at VID får en enda tydeligere stemme i den offentlige debatten, er jeg også svært motivert for. VIDs fagområder svarer godt til de samfunnsbehovene vi opplever innen helse, omsorg og velferd, hvor vi er særlig opptatt av å bekjempe sosial ulikhet, som er voksende både nasjonalt og internasjonalt. Som en diakonalt forankret høgskole er dette områder hvor VID kan og skal spille en sentral rolle. Jeg vil også rette en stor takk til ledergruppen, alle medarbeidere og studentene på VID som på ulike vis bidrar til VIDs faglige utvikling og som gjør VID til et godt sted å være, sier rektor Bård Mæland.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole
VID vitenskapelige høgskole
Postboks 184 Vinderen
0319 OSLO

+47 99 09 00 05https://www.vid.no

Fakta VID vitenskapelig høgskole

  • Ca. 6000 studenter og 600 ansatte
  • VID har campus i Oslo, Sandvika, Bergen, Stavanger og Tromsø.
  • Bokstavene VID står for Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal.
  • Vårt motto er Engasjert for mennesket – lokalt og globalt.
  • På VID kan du ta årsstudium, bachelor, master, phd, profesjonsutdanning, videreutdanning og enkeltemner.
  • Fagområder: Helse, familieterapi, kirke, ledelse, samfunn og sosial.

Følg pressemeldinger fra VID vitenskapelige høgskole

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VID vitenskapelige høgskole på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VID vitenskapelige høgskole

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom