EVRY

Bankomat og EVRY forlenger minibankavtale

Del

(Oslo, 18. juni 2018) Bankomat og EVRY har inngått en omfattende avtale om levering av systemer og tjenester for samtlige av Bankomats cirka 1800 minibanker i Sverige. Avtalen har en kontraktsverdi på cirka SEK 330 millioner over en periode på tre år. Den nye avtalen, som gjelder fra 1. april 2019, har opsjon på ytterligere to års forlengelse.

Björn Ivroth, CEO i EVRY
Björn Ivroth, CEO i EVRY

Den nye kontrakten er en forlengelse av dagens avtale, der EVRY står for hele verdikjeden tilknyttet til Bankomats minibanker. EVRY har vært Bankomats samarbeidspartner siden 2011, og håndterer alt fra programvare og drift til førstelinjesupport, teknisk vedlikehold, estimering av kontantmengde i hver enkelt minibank og bestilling av kontanter.

Bankomat er ledende på kontanthåndtering i Sverige og har cirka 1800 minibanker plassert på over 500 steder. Bankomat henter og leverer kontanter hos Sveriges Riksbank, og effektiviserer kontanthåndteringen i Sverige via sine depoter. Bankomat tilbyr i hovedsak kontantuttak fra sine automater, men også uttak og innskudd av utenlands valuta, bankutskrifter, overføringer og endring av PIN, avhengig av hvilke tjenester de ulike bankene ønsker å tilby kundene sine.

– Etterspørselen etter uttak og innskudd av kontanter er fortsatt stor i Sverige, til tross for at digitale betalingsløsninger øker i popularitet. Kontanter spiller fortsatt en viktig rolle i samfunnet, og vi etablerer stadig flere minibanker der man både kan ta ut og sette inn sedler. EVRY er en pålitelig samarbeidspartner for oss og leverer med høy kvalitet. Ved å samarbeide med EVRY kan vi tilby kostnadseffektive tjenester, samtidig som de tar ansvar for hele verdikjeden tilknyttet våre minibanker, noe som hjelper oss med å optimalisere vår kontanthåndtering, sier Nina Wenning, VD i Bankomat.

– Bankomats minibanker har svært høy tilgjengelighet, noe som har bidratt til å gi selskapet et solid omdømme. Vi er glade for den fornyede tilliten og ser fram til å fortsette samarbeidet med å sikre Bankomats håndtering av kontanter i det svenske samfunnet. Med moderne løsninger dekker vi alle krav til funksjonalitet, sikkerhet og compliance, samtidig som håndteringen av kontanter blir mer kostnadseffektiv, sier Björn Ivroth, CEO i EVRY.

– Med denne avtaler styrker EVRY sin posisjon som den ledende leverandøren i Norden på dette området, og vi ser også et vekstpotensial for våre løsninger i Europa, avslutter Björn Ivroth.

Bankomats eiere, som også er kunder, er Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB og Swedbank sammen med Sparebankene. Andre banker som har avtaler med Bankomat er Länsförsäkringar, Marginalen Bank, Resurs Bank, Skandiabanken, Sparbanken Syd og Volvofinans.

EVRY tilbyr et bredt spekter av automater basert på leverandøruavhengig programvare. Selskapets tjenester er fullt integrert med nasjonale og internasjonale kortnettverk, som Visa, Mastercard, American Express, Diners Club International, LINK og UnionPay. EVRY håndterer og leverer i dag tjenester til 6000 minibanker i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Irland og Storbritannia.

Kontaktpersoner
Viola Hellström VP Communications Financial Services, EVRY, tel: + 46 73 708 1727
Nina Wenning, VD Bankomat AB, tel: + 46 70 422 0470

Om Bankomat
Bankomat AB tilbyr mennesker mulighet til å ta ut og sette inn kontanter via sine velkjente, blå minibanker, som finnes på mer enn 500 steder i Sverige, Trygghet, tilgjengelighet og valgfrihet er viktig for oss. Vi vil at kontanter skal finnes som ett av flere mulige betalingsalternativer. Bankomat AB har eksklusive rettigheter til varemerket Bankomat® og eies av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB og Swedbank med Sparebankene. Vi er 35 medarbeidere som driver den daglige virksomheten fra vårt kontor i Stockholm.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Björn Ivroth, CEO i EVRY
Björn Ivroth, CEO i EVRY
Last ned bilde

Om EVRY

EVRY
Snarøyveien 30 A
1360 Fornebu

+47 23 14 50 00https://www.evry.no

Om EVRY
EVRY er et ledende nordisk IT-service og programvareselskap med mer enn 10.000 kunder i både privat og offentlig sektor. Mer enn fem millioner mennesker i Norden bruker daglig løsninger levert av EVRY. Gjennom en sterk lokal tilstedeværelse med dyp teknisk og forretningsmessig innsikt, er EVRY en drivkraft for kundeinnovasjon og fornyelse. EVRY omsatte for 12,6 milliarder kroner i 2017 og har ca 8 500 ansatte i ni land. Hovedkontoret ligger på Fornebu utenfor Oslo, og aksjene er notert på Oslo Børs’ hovedliste. Følg saker fra EVRY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EVRY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EVRY

EVRY rapporterer et andre kvartal i 2019 med vekst innen konsulent- og applikasjonstjenester, som støtter selskapets strategiske retning12.7.2019 07:01:12 CESTPressemelding

(Fornebu, 12. juli 2019) EVRY rapporterer driftsinntekter for andre kvartal på 3 178 millioner kroner i 2019, sammenlignet med 3 286 millioner kroner i andre kvartal 2018. Driftsinntektene for årets første halvår var på 6 507 millioner kroner, som er en økning fra 6 494 millioner kroner for samme periode i fjor. Justert for valutaeffekter og oppkjøp, var den organiske veksten 0,1 % i første halvår 2019, sammenlignet med første halvår av 2018. Financial Services rapporterte en positiv organisk vekst i andre kvartal, mens de andre forretningsområdene var berørt av sesongsvingninger.

EVRY och Tieto går samman för att bli en ledande leverantör av digitala tjänster i Norden.18.6.2019 07:10:12 CESTPressemelding

(Fornebu / Espoo, 18 juni 2019) EVRY och Tieto tillkännager idag ett avtal om samgående för att bilda ett av de ledande digitala tjänste- och mjukvaruföretagen i Norden. Med en kombinerad omsättning på närmare 3 miljarder EUR och med 24 000 medarbetare blir det nya bolaget väl positionerat för att öka den digitala innovationstakten för nordiska företag och samhället i stort. De båda bolagen kompletterar varandra utifrån sin geografiska närvaro samt från ett kund- och erbjudandeperspektiv. Det nya bolaget får namnet TietoEVRY och kommer betjäna tusentals kunder inom såväl privat som offentlig sektor i mer än 90 länder.

EVRY og Tieto fusjonerer og skaper en ledende nordisk leverandør av digitale tjenester18.6.2019 07:00:43 CESTPressemelding

(Fornebu/Espoo, 18. juni 2019) EVRY og Tieto har i dag kunngjort en fusjonsavtale. Sammen skaper partene et konkurransedyktig selskap for digitale tjenester og programvare i Norden. Det fusjonerte selskapet vil ha en samlet omsetning på rundt 30 milliarder kroner og 24.000 medarbeidere. EVRY og Tieto er svært komplementære når det gjelder geografiske markeder, tjenesteportefølje og kunder. Selskapet vil bli kalt TietoEVRY og ha flere tusen kunder i privat og offentlig sektor i mer enn 90 land.