BankID BankAxeptBankID BankAxept

BankAxept blir tilgjengelig i Apple Pay

Del
BankID BankAxept jobber sammen med Apple for å tilrettelegge for BankAxept-betaling i Apple Pay. Det vil bety reduserte kostnader for butikkene i Norge.
Klar for digital lommebok. Jes Rasmussen, leder for digitale betalinger i BankID BankAxept.
Klar for digital lommebok. Jes Rasmussen, leder for digitale betalinger i BankID BankAxept.

Så langt har Apple Pay-betalinger i Norge skjedd med kort fra utenlandske selskaper. Nå gjøres løsningen klar for å kunne ta i bruk BankAxept:

— Vi er svært fornøyde med at det norske, nasjonale kortsystemet BankAxept blir tilgjengelig i Apple Pay. Det betyr at vi er på god vei mot rimeligere betaling for handelen enten kundene betaler med plastikk-kortet eller med sin digitale lommebok fra Apple, sier Jes Rasmussen, leder for digitale betalinger i BankID BankAxept.

Alle forbrukere med en bank som har lagt til rette for bruk av BankAxept-kort i Apple Pay, vil få BankAxept som forhåndsvalgt betalingskilde ved kjøp i butikkene. Når BankAxept lanseres i Apple Pay, vil betaling med Apple Pay fungere overalt.

Sikter mot digitale kanaler

BankAxept har lang erfaring med digitalisering av kort. Tjenesten er like stabil og trygg som betaling med fysiske kort. Selskapet leverer teknologi og drift av digitaliserte kort til andre nasjonale kortløsninger, deriblant i Italia og Danmark.

— Den rimelige, enkle kortbetalingen med BankAxept har fortsatt et godt grep om fysisk handel, men det er avgjørende å være tilgjengelig i digitale kanaler når flere og flere foretrekker å betale med mobilen og klokka med digitale lommebøker, sier Rasmussen.

BankAxept har som mål å bli betalingskilde i lokale og internasjonale lommebøker, og på sikt også i nettbetaling.

—Å ta BankAxept digitalt er en helt nødvendig utvikling dersom vi skal fortsette å tilby den rimeligste betalingen i nye tiår, sier Jes Rasmussen.

Nøkkelord

Kontakter

Hege Steinsland
Kommunikasjonssjef BankID BankAxept

Bilder

Klar for digital lommebok. Jes Rasmussen, leder for digitale betalinger i BankID BankAxept.
Klar for digital lommebok. Jes Rasmussen, leder for digitale betalinger i BankID BankAxept.
Last ned bilde

Om BankID BankAxept

BankID BankAxept
BankID BankAxept
Dronning Eufemias gate 11
0150 Oslo

BankID og BankAxept er Norges mest brukte tjenester innen ID og betaling. Denne infrastrukturen som eies av banker i Norge leverer trygg og enkel betaling og innlogging for hele Norge.

BankAxept er Norges desidert mest brukte og kostnadseffektive betalingssystem. BankAxept har gjort Norge til verdens mest kontantløse samfunn og håndterer over 80 prosent av alle korttransaksjoner i fysisk handel. Nesten 9 av 10 betalinger skjer med tæpping av kortet. Butikkene foretrekker BankAxept på grunn av pris, stabilitet, sikkerhet og raskt oppgjør.

4,4 millioner nordmenn har BankID som brukes til alt fra nettbank, offentlige tjenester og private tjenester innenfor mange bransjer. BankID gir trygg og enkel identifisering og signering på nett, og brukes nær 1 milliard ganger i løpet av et år.

Følg pressemeldinger fra BankID BankAxept

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BankID BankAxept på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BankID BankAxept

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom