Bane NOR

Bane NOR iverksetter smitteverntiltak på stasjonene

Del

Bane NOR intensiverer renholdet på norske jernbanestasjoner. Også korona-informasjonen som er gjort tilgjengelig for de reisende på stasjonene, blir oppdatert.

Norge er i en ny fase når det gjelder utbredelse av koronasmitte. Vi har derfor økt vår beredskap og innfører strengere tiltak for å hindre smittespredning.

Dette er viktig både for å ivareta sårbare grupper i samfunnet, og for å strekke ut smitteutbredelse i tid for å unngå å belaste kritiske samfunnsfunksjoner – først og fremst helsevesenet, men også kritisk infrastruktur som togfremføring.

Intensiverer renholdet på stasjonene

Bane NOR overvåker situasjonen og har intensivert renholdet på norske jernbanestasjoner, særlig på områder som berøres hyppig av de togreisende, som håndløpere på rulletrapper, rullebånd og trapper, heisknapper, armlener på stoler i venterom og selvsagt offentlige toaletter.

I tillegg oppdateres koronainformasjonen som er tilgjengelig for de reisende på stasjonene.

Vi er også i dialog med våre leietakere som driver utadrettet virksomhet på stasjonene og oppfordrer dem til å ta nødvendige forholdsregler og følge myndighetenes anbefalinger.

Tett koordinering mot togselskapene

Bane NOR har et koordineringsansvar mot togselskapene. Vi er i løpende dialog om håndtering og tiltak med dem og med Jernbanedirektoratet, og vi gjør kontinuerlig vurdering av situasjonen og føringer fra myndighetene.

Det kan bli nødvendig at vi, gjennom vårt koordinerende beredskapsansvar, gir føringer til togselskapene. Inntil videre kan det være klokt å forskyve på jobbreisen hvis det er en mulighet. Vi anbefaler å følge helsemyndighetenes råd og så er det opp til hver enkelt arbeidsgiver å ta stilling til rådene.

Avlyser møter og arrangementer

Situasjonen utvikler seg raskt og alle må være forberedt på at rådene kan bli endret. Vi vurderer fra dag til dag hvilke nye tiltak vi må sette inn. Å avlyse møter og arrangementer over en viss størrelse er en del av denne vurderingen.

Alle våre ansatte oppfordres til å jobbe hjemmefra så langt det lar seg gjøre, og begrense reiser, møter og arrangementer mest mulig. I tillegg setter vi inn flere tiltak for å hindre smitte i alle våre jobblokaler.

Vi følger selvsagt helsemyndighetenes råd fra dag til dag og oppfordrer også de reisende og våre ansatte til å gjøre det samme.

Kontakter

Nina Aasmundsen
Leder for ekstern kommunikasjon, Bane NOR

Telefon: 412 23 139
E-post: Nina.Aasmundsen@banenor.no

Om Bane NOR

Bane NOR
Bane NOR
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

05280http://www.banenor.no

Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Foretaket har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring og forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering.

Bane NOR har om lag 3.500 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Følg saker fra Bane NOR

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bane NOR

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom