Lütken & Co. AS

Bærekraft – det handler også "om å ta vare på"

Del

En av bilbransjens kjente personer uttalte nylig noe av det mest fornuftige i denne sammenheng; Bransjen må tilby verkstedtjenester slik at bilparken blir godt og riktig vedlikeholdt! ‘’Ta vare på’’ må være et bærekraftsmål, vi kan ikke bare bytte ut velfungerende biler med subsidierte biler.

Det kan dannes mye sot inne i en motor.
Det kan dannes mye sot inne i en motor.

Einar Noreng, den norske representanten for PRO-TEC som er et verdenskjent varemerke innenfor den biltekniske bransjen, er så hjertens enig. I mer enn 25 år har hans mantra vært at det må holdes rent der det sirkulerer luft, drivstoff, olje, vann og eksos. Ser man på oljepeilepinnen etter en service/oljeskift skal oljen være ren og gyllen av farge. Er oljen svart av sot er det ikke blitt foretatt en innvendig rens av oljekretsløpet. Man har bare fylt ren olje inn i en skitten motor. På sikt vil det da bygge seg opp store sotmengder i vitale komponenter som turbo, EGR ventil, katalysator og dieselpartikkelfilter. Dette vil gå ut over driftssikkerhet, drivstofforbruk, ytelse og utslipp. Særlig dieselbileiere som har mye småkjøring opplever at det lyser varsellamper som har sammenheng med sotoppbygging. Komponentene dette gjelder kan som regel renses til en lav kostnad.

På drivstoffsiden er det grunn til å være på vakt. Innblandingen av biodrivstoff øker vannmengden i diesel og bensin. Dette fører blant annet til bakterievekst (‘’dieseldyr’’) i dieselsystemer.

Derfor er det viktig å holde drivstoffsystemet rent og fritt for vann. Ved regelmessig å tilsette et middel i tanken som både smører, renser og fjerner vann vil man opprettholde motorens spesifikasjoner når det gjelder ytelse, forbruk og utslipp.

Å kassere en bil fordi man tror det blir for dyrt å skifte dieselpartikkelfilter, turbo, EGR ventil, dyser, ventilløftere eller katalysator på grunn av sot og avleiringer kan neppe kalles bærekraftig.

Med de riktige midler for vedlikehold holdes motor og drivverk i best mulig stand, og til en lav kostnad – lenge.  

Det betyr også at behovet for ny bil kanskje ikke er der – ennå . Det er bærekraft.

For ytterligere opplysninger:
Tlf 67 83 90 90
www.lutken.no
www.bedre-bil-motor.no
www.pro-tec-deutschland.com

Bilder

Det kan dannes mye sot inne i en motor.
Det kan dannes mye sot inne i en motor.
Last ned bilde

Om Lütken & Co. AS

Lütken & Co. AS
Lütken & Co. AS
Lillehagveien 48
1365 Blommenholm

67 83 90 90https://www.lutken.no/

Sigurd Lütken etablerte firmaet i 1932 som agenturforretning.
Lütken baserte seg på amerikanske og engelske agenturer for Skandinavia med hovedvekt på bildeler, bilrekvisita og elektriske artikler. Da Sigurd Lütken døde i 1947 ble firmaet overtatt av Asbjørn Næss og reetablert som Lütken & Co. AS. Næss ledet firmaet frem til 1993, deretter overtok Einar Noreng.

Følg pressemeldinger fra Lütken & Co. AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lütken & Co. AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lütken & Co. AS