Altibox

Badesommeren er ikke over

Del

Dagens høyeste badetemperatur var på 19,4 grader og ble målt av Badetassen ved Olavsberget i Porsgrunn. Den sensorbaserte tjenesten fra Altibox har ikke gjort badevannet varmere, men den har tatt interessen for badetemperaturer til nye høyder.

Ane Marte Hausken og Torbjørn Nilsen sjøsetter Badetassen i Grønnavigå utenfor Stavanger.
Ane Marte Hausken og Torbjørn Nilsen sjøsetter Badetassen i Grønnavigå utenfor Stavanger.

I løpet av sommeren har nettsiden som viser umiddelbare og døgnkontinuerlige badetemperaturer landet over generert mer enn 70.000 klikk. Tall fra Altibox viser at 30.000 badeglade fra hele Norge har sjekket ut badetemperaturene. 
- Mottakelsen har vært over all forventning. Møtet med innbyggere og kommuner som har benyttet seg av Badetassen og som opplever at tjenesten er nyttig, har gjort sommeren 2019 ekstra hyggelig for oss, sier badegeneral og prosjektleder Torbjørn Nilsen i Altibox 

Nilsen er spesielt glad for at befolkningen nå får forlenget sommeren litt, og det har gjort at han kan garantere måling av temperaturer ut september måned.  

Et unikt utgangspunkt  
- Vi har faktisk fått en hel del henvendelser fra hyttefolk i distriktet vårt som ønsker seg en egen Badetass, forteller direktør Jan Håland i Haugaland Kraft, som er en av leverandørene av Altibox-tjenestene. 

Akkurat det kan de ikke hjelpe hyttefolket medmen badetemperaturenmåles forhåpentligvis et sted ikke altfor langt unna hyttene. Håland er imponert over mulighetsrommet som ligger i denne typen sensorbaserte tjenester, og som nå viser seg å kunne bli aktuelle i samtlige kommuner der Haugaland Kraft bygger fiber. Det kan de også bli for enda flere andre kommuner i hele Norge.  
- Målet vårt er å kunne hjelpe kommunene til å gjøre mer med færre hender. Nå har vi de verktøyene og de ressursene vi trenger for utvikleenda flere gode tjenester, sier Håland.  

Håland utelukker ikke at både løsninger for oppdrettsnæringen, måling av vann-nivå, telletjenester og måling av luftkvalitet kan bli aktuelle på sikt
 
For Altibox handler det om å utvikle og løfte fram smarte tjenester som kommer innbyggerne til gode, sier direktør for forretningsutvikling og strategi i Altibox, Ane Marte Økland Hausken.
- Badetemperaturene som vi har målt denne sommeren har vært en artig måte å teste hvordan sensorbaserte tjenester kan gjøre nytte i samfunnet. Potensialet ved bruk av denne type tjenester er stort, og vi jobber med flere andre aktuelle varianter som vi vurderer å ta ut, sier hun. 

Badetassen kommer tilbake 
En Sola-ordfører som tok bomben og hoppet uti med Badetassen ble Torbjørn Nilsens absolutte høydepunkt denne sommeren. Det var i forbindelse med sjøsetting av Badetassnummer 50og for neste års sommer ligger det allerede an til å bli minst dobbelt så mange Badetasser som skal sjøsettes rundt i Norge 
Til neste år skal vi være tidligere ute for at kommuner og Altibox-partnere som kunne tenkt seg Badetasser skal få ønsket sitt oppfylt.  

Takk for i sommer! 

 

Nøkkelord

Kontakter

Ane Marte Hausken
Direktør for forretningsutvikling og strategi i Altibox
Mobil: 974 68 090

Bilder

Ane Marte Hausken og Torbjørn Nilsen sjøsetter Badetassen i Grønnavigå utenfor Stavanger.
Ane Marte Hausken og Torbjørn Nilsen sjøsetter Badetassen i Grønnavigå utenfor Stavanger.
Last ned bilde

Lenker

Om Altibox

Altibox
Altibox
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

https://www.altibox.no

Altibox er et datterselskap i Lyse-konsernet og har levert internett-, tv- og telefonitjenester over fiber siden 2002. Altibox har i dag om lag 200 ansatte og har hovedkontor i Stavanger. 36 norske og danske lokale og regionale fiberselskaper leverer tjenester fra merkevaren Altibox. Altibox-partnerskapet har til sammen over 600 000 aktive kunder og er Norges største leverandør av fiberbredbånd. Altibox har de mest fornøyde bredbåndskundene i Norge for tiende år på rad, og har vunnet en rekke priser for beste kundeservice.

Følg saker fra Altibox

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Altibox på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Altibox

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom