Babcock Scandinavian AirAmbulance

Babcock inngår avtale om nytt ambulansejetfly i Tromsø

Del

Babcock er fornøyd med å ha inngått avtale med Luftambulansetjenesten HF om et nytt ambulansejetfly som skal være stasjonert i Tromsø. Flyet skal transportere pasienter i Europa med høy risiko for smitte, men er tilgjengelig for oppdrag i Norge når det ikke er på EU-oppdrag.

Foto: Babcock.
Foto: Babcock.

Bakgrunnen for oppdraget er at Norge har inngått avtale med EU om transport av pasienter med alvorlige smittsomme sykdommer, og det er angitt en oppstart i slutten av 2021. Det er Helse Nord RHF som har hovedansvaret for gjennomføringen av dette prosjektet som i første omgang varer til 2027.

-          Vi gleder oss til å innlemme et nytt jetfly i tjenesten, og er stolte over at vi på denne måten får være med på å utvikle ambulanseflytjenesten i Norge ytterligere. I og med at flyet vil bli stasjonert i Tromsø, vil spesielt beredskapen i Nord-Norge og på Svalbard styrkes. Vi er også stolte over at vi gjennom driften av det nye flyet får bidra til å styrke EUs beredskap, sier Marius Hansen, daglig leder i Babcock Norden.

Babcock har siden juli 2019 driftet et ambulansejetfly av samme type på Gardermoen og har både piloter og teknisk personell som kan flytypen godt. Det gir Babcock muligheten til å raskt kunne få det nye ambulansejetflyet i drift.

Det er inngått avtale om en komplett operasjon av jetfly, bemanning, teknisk vedlikehold og trening. Dette inkluderer kontinuerlig drift; hele døgnet, hele året. Det nye ambulanseflyet, av typen Cessna C680A Latitude, er samme modell som Babcock allerede drifter på Gardermoen.

-          Vi er veldig fornøyde med ambulansejetflyet på Gardermoen. Det har fungert godt som en del av ambulanseflytjenesten i Norge siden oppstarten i juli 2019. At vi nå får to jetfly i den norske flåten gir enda større robusthet med hensyn til både det tekniske og personell, sier Ronny Repvik, daglig leder i Babcock Norge.

 

Dette er RescEU
RescEU er en del av EUs ordning for sivil beredskap, og har som mål å styrke beskyttelsen av borgere mot katastrofer samt håndteringen av nye risikoer. Dette inkluderer en flåte med brannslukningsfly og helikoptre, medisinske evakueringsfly, samt et lager med medisinsk utstyr og feltsykehus som kan brukes i medisinske nødsituasjoner, og ved kjemiske, biologiske, radiologiske og kjernefysiske hendelser.

Les mer: https://ec.europa.eu/echo/what/civil-protection/resceu_en

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Babcock.
Foto: Babcock.
Last ned bilde

Om Babcock Scandinavian AirAmbulance

Babcock Scandinavian AirAmbulance
Babcock Scandinavian AirAmbulance
Rådhusgata 3
9008 Tromsø

http://www.babcockinternational.com

Følg pressemeldinger fra Babcock Scandinavian AirAmbulance

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Babcock Scandinavian AirAmbulance på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Babcock Scandinavian AirAmbulance

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom