Sony Music Norway

BAARD artistdebuterer med "You Keep Calling"

Del

"Musikken i hodet mitt kan jeg både kjenne og se" forteller BAARD. Der bokstaver og ord aldri helt har oppført seg som de skal, så har musikken alltid gitt mening. "Musikk er sånn jeg best uttrykker meg. En måte å nå, eller forstå, andre."

BAARD artwork You Keep Calling
BAARD artwork You Keep Calling

BAARD - Bård Mathias Bonsaksen fra Sandefjord - har "alltid" skrevet tekster og melodier, og spilt musikk.
"Når jeg fikk Logic satt jeg og testet ut nye ideer hver dag etter skolen. Jeg hadde store visjoner og kanskje litt i overkant mange idéer og forslag for bandet jeg spilte i."
Men han har jobbet tålmodig og målbevisst, både for å finne sitt eget sound, og for å finne alternativer til bokstaver og noter så han lettere kan formidle sin musikalske visjon. 

Med et uanstrengt smil og lave skuldre forteller Bård om beinhard jobbing og store ambisjoner.
Han er stolt og takknemlig over å kunne jobbe med så mange dyktige artister og musikere som han gjør.
For selv om 23-åringen først nå debuterer under aliaset BAARD har han allerede jobbet som låtskriver og produsent i flere år, hvor han blant annet har samarbeidet med artister som Ina Wroldsen, Steve Aoki og Digital Farm Animals. 
"Ina skulle synge i et bryllup hjemme i Sandefjord, og trengte gitarist" forteller han på spørsmål om hvordan det hele startet."Jeg gikk på VGS og var midt i eksamensperioden, men prioriterte å øve inn låtene og spille med henne."
Det skulle lønne seg. For Wroldsen tok seg tid til å lytte til noen demoer. Her hørte hun et enormt potensial, og tok en sjanse.
Med rette, for Bård var blant annet med og skrev låter som "Mother" og "Strongest".

Debutsingelen "You Keep Calling" er en låt som har hatt fler drakter før Bård ble 100% fornøyd.
"Det løsnet ikke helt før Sivert (Hjeltnes Hagtvet) og jeg begynte å leke oss med et house-inspirert sound. Da ble det endelig riktig." 
Resultatet er en fengende og dansbar låt om utfordringene ved å ha ulike forhåpninger til en relasjon.
Bård skriver oftest om det mellommenneskelige, og blir ofte inspirert av å dele historier og erfaringer med andre. Så også på "You Keep Calling".
"Det å være åpen og personlig, tørre å være sårbar, er viktig for meg. Selv om det kan være krevende."

Det er mye som kan være krevende, men det er noe med det å vite hva man ønsker å gjøre i livet.
Å være så fokusert og talentfull at man skaper muligheter der andre kanskje bare ser utfordringer.
"Jeg har vært blakk og selvkritisk, og lagt et enormt press på meg selv. Måtte lære å gi meg selv lov til bare å være et menneske, og akseptere at jeg har gode og dårlige perioder." 

Det å være like raus mot seg selv som man er mot andre er ikke alltid så lett, men har altså lønt seg både for Bård og BAARD.
"Jeg er så stolt og nervøs over å skulle gi ut min egen låt" forklarer han.
Det er et stort steg for en egentlig sjenert fyr, selv om han er så ettertraktet at kalenderen for høsten og vinteren er tettpakket med skrivesessions og -camper for ulike artister og team i inn og utland.
For selv med BAARD-prosjektet i fokus, så får han kreativt påfyll av å skrive med og for andre.
"Jeg blir høy på livet av å høre en låt eller melodilinje som fanger noe friskt og annerledes. Det påvirker og inspirerer meg."

Drømmen er kanskje å formidle musikken akkurat slik han opplever den når den kommer til ham?
"Det er jo et slags mål; å få andre til å se min visjon."
Men hvordan skal man måle det? 

"Det er umulig. Og egentlig er det fantastisk at det ikke går an. At opplevelsen av musikk er så individuell og unik, men samlende. Musikk er som lukt, det går rett forbi fornuften og trigger minner og følelser. Det er så sterkt!".

Så mens vi lytter til BAARD og "You Keep Calling" så fortsetter Bård å beskrive tanker og følelser med toner og tekst.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

BAARD artwork You Keep Calling
BAARD artwork You Keep Calling
Last ned bilde
BAARD (c) Truls Qvale
BAARD (c) Truls Qvale
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

Harry Styles annonserer album og eksklusiv konsert!5.11.2019 16:00:00 CETPressemelding

Harry Styles har endelig annonsert sitt høyt forventende, nye album Fine Line som slippes globalt fredag 13. desember. Fine Line er tilgjengelig for forhåndsbestilling allerede nå på CD, vinyl og en spesialutgave som inneholder en 32-siders bok med eksklusive behind the scenes-bilder fra album-innspilling. Albumet, som har 12 spor, inneholder også den nye singelen «Lights Up», som har høstet over 100 millioner views og streams verden over. Harry skal feire releasen med en helt spesiell konsert, «Harry Styles – Fine Line live at the Forum – One Night Only», i Los Angeles den 13. desember. Allerede i dag kan fans forhåndsbestille albumet og få tilgang til det eksklusive forhåndssalget av konsertbilletter, som vil bli tilgjengelig torsdag 7. november 9 AM PT. Billettene blir tilgjengelig for vanlig salg fredag 9. novemer 9 AM PT. Det er maks to billetter per person, og billettene vil være mobile-only. 16. november skal Harry lede NBC’s Saturday Night Live, samt spille helt ny musikk fra a

Mariah Careys julegave til fansen 25 år etter: Slipper tidligere uutgitte opptak!1.11.2019 20:36:13 CETPressemelding

Siden Mariah Careys ikoniske julealbum "Merry Christmas" inntok verdens platehyller 1. november 1994, er "All I Want For Christmas Is You" blitt den 11. mest solgte singelen globalt gjennom tidene - og en essensiell del av julerepertoaret også her i Norge. På dagen 25 år senere leverer superstjernen en gavepakke til fansen. "Merry Christmas (Deluxe Anniversary Edition)" er ute overalt i dag, fullspekket med tidligere uutgitte opptak og bonusmateriale.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom