Axo

Axo kjøper LendMe

Del

Norges største finansmegler Axo kjøper det danske fintech-selskapet LendMe for å akselerere sin internasjonale vekst.

Axo, en av de ledende finansmeglerne i Norden, kunngjør i dag at de har inngått en avtale om å kjøpe den markedsledende, danske, digitalelånemegleren LendMe. De økonomiske vilkårene for transaksjonen er ikke offentliggjort.

LendMe ble etablert i 2016 som et av de første uavhengige lånemeglerselskapene i Danmark, og tilbyr danske forbrukere tilgang til å sammenligne og motta lånetilbud fra opptil 14 etablerte banker. Dermed har LendMe den bredeste porteføljen av partnerbanker i det danske markedet for lånemeglere.

LendMe ledes av et rikt, erfarent team, hvor selskapets tre grunnleggere, Frederik Murmann, Christoffer Nylandsted og Peter Grunnet Wang, vil tiltre i ledende stillinger lokalt og regionalt i Axo når transaksjonen er gjennomført. AlleLendMe-ansatte fortsetter i Axo, og LendMe fortsetter som et uavhengig merke i Danmark underlagt Axo.

Oppkjøpet av LendMe er en viktig milepæl i Axos internasjonale vekststrategi, der målet er å bli den ledende fellesnordiske plattformen for finansielle produkter for privatpersoner. Oppkjøpet gir nye fordeler til kunder og bankpartnere i form av flere ansatte med sterk kompetanse, større markedsrekkevidde, og flere ressurser til utvikling og skalering av virksomheten.

– Vi er veldig glade for å ha inngått en kjøpsavtale med et veldrevet, vellykket dansk selskap fra øverste hylle. LendMe deler vår ambisjon om å gjøre det enkelt for forbrukerne å få lavere kostnader og de beste lånevilkårene. Med LendMe som en del av Axo-familien vil vi skape mer innovasjon og fortsette utviklingen av løsninger som styrker våre tilbud til både forbrukere og partnerbanker. Vi ser frem til å slå oss sammen med våre fremtidige kolleger i LendMe for å akselerere realiseringen av våre ambisiøse vekstplaner, sier Carl E. Endresen, administrerende direktør i Axo.

Frederik Murmann, administrerende direktør og medgrunnlegger av LendMe, sier:

– Denne transaksjonen er den største anerkjennelsen hele LendMe-teamet kan få. Vi har jobbet hardt for å gjøre det lettere for danskene å få lavere renter på lånene sine. Vår sterke vekst de siste årene viser at danskene har omfavnet vår digitale løsning. Selv om vi i dag har hatt mer enn 250.000 dansker til å bruke plattformen vår, er det fortsatt et betydelig vekstpotensial for LendMe i Danmark hvis vi skal nå samme nivå som våre svenske og norske naboer. Derfor har det også vært avgjørende for LendMe at vi har muligheten til å fortsette vekstreisen som en del av en større og sterkere Axo.

LendMes tre grunnleggere fortsetter som en del av ledelsen av Axo. Frederik Murmann blir ny COO for Axo i Norden, Christoffer Nylandsted blir ny administrerende direktør i Axo i Danmark med ansvar for LendMe, mens Peter Grunnet Wang blir produktsjef i selskapet. Alle ansatte med eierandeler i LendMe blir medeiere av Axo.

Axo er en del av porteføljen av selskaper i det anerkjente internasjonale private equity-fondet Corsair, som fokuserer på investeringer i finansielle tjenester, programvare og betalinger .

– Denne transaksjonen utvider Axos markedsledende status til Danmark og er et viktig skritt i selskapets internasjonale ekspansjon. LendMe har et svært erfarent lederteam med sterke drifts- og markedsføringsferdigheter, og har også en innovativ IT-plattform som gjør det mulig å utvide ytterligere på tilstøtende produktområder. Vi er sterkt fokusert på Axos langsiktige suksess og ser frem til å hjelpe ledergruppen med å dra nytte av de nye vekstmulighetene i fremtiden, sier partner Derrick Estes og administrerende direktør Edward Wertheim i Corsair.

Arctic Securities har vært finansrådgiver for Corsair og Axo.Thommessen var juridisk rådgiver for Axo. Deloitte har vært økonomisk rådgiver for LendMe. Highbridge var juridisk rådgiver for LendMe.

Kontakter

For spørsmål, vennligst kontakt:

Axo
Carl Edvard Endresen, administrerende direktør i Axo
+4798615023
cee@axofinans.no

LendMe
Frederik Murmann, administrerende direktør i LendMe
+45 26247640
fm@lendme.dk

Corsairs hovedkontor
David Millar / Danya Al-Qattan, +1 212-687-8080
Giles Bethule, +44 77 613 85365
Corsair-SVC@sardverb.com

Bilder

Carl Edvard Endresen, administrerende direktør i Axo.
Carl Edvard Endresen, administrerende direktør i Axo.
Last ned bilde
Carl Edvard Endresen, administrerende direktør i Axo.
Carl Edvard Endresen, administrerende direktør i Axo.
Last ned bilde

Om Axo

Axo
St. Olavs gate 28
0166 Oslo

Om Axo

Axo er en av Norges største formidlere av lån og refinansieringsløsninger for privatpersoner.Selskapet, som ble etablert i 2008, har i dag filialer i Oslo, Stockholm og Helsinki. Axo er regulert i henhold til Finanstilsynets retningslinjer. For mer informasjon, se https://www.axofinans.no/om.

 

Om LendMe

LendMe, etablert i 2016 i København, gir lån til privat personer og er den største aktøren i det danske markedet med mer enn 250.000 brukere. LendMe-portalen ble lansert i mai 2017opprinnelig med to partnerbanker som långivere, men har i dag 14 långivere. Det kommer flere. For mer informasjon, se https://lendme.dk/om-lendme.

 

Om Corsair

Corsair er et spesialisert globalt selskap som tilbyr investeringsmuligheter for investorer, og løsninger for finansielle, forretnings- og infrastrukturselskaper. Selskapet, som har nesten tre tiår med erfaring med samarbeid i skjæringspunktet mellom teknologisk transformasjon og finansielle tjenester, la til en ny dimensjon til infrastrukturinvesteringer i 2015. Siden fondet ble etablert har Corsair investert 12 milliarder dollar i globale oppkjøp så vel som i infrastrukturplattformer.

Følg pressemeldinger fra Axo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Axo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.