SAS Pilot Group

Avtale mellom pilotene og SAS

Del
Christian Laulund, leder SPG og NSF.
Christian Laulund, leder SPG og NSF.

Godtar lønnsnedgang

Etter tre uker med lønnsforhandlinger undertegnet SAS-ledelsen og SAS-pilotene i dag en ettårig avtale. Avtalen innebærer et nulloppgjør og at pilotene i tillegg frasier seg en allerede avtalt lønnsøkning på fire prosent som skulle komme i 2021.

– Vi aksepterte i dag et forslag SAS-ledelsen la frem til løsning på forhandlingene. Avtalen innebærer en reallønnsnedgang for alle pilotene i SAS. Selskapet er i en vanskelig situasjon og mange av våre arbeidskolleger er oppsagt eller permittert. Nå håper vi at denne avtalen bidrar til god dialog med SAS-ledelsen, til beste for både ansatte og våre passasjerer, sier Christian Laulund leder av SAS Pilot Group.

SAS Pilot Group består av Dansk Pilotforening, Norske SAS-flygeres Forening, Scannor Flygerforening og Svensk Pilotförening. SAS Pilot Group organiserer 95% av alle SAS-piloter i Danmark, Norge og Sverige.

Sa opp tariffavtale

Det var i desember i fjor at SAS-ledelsen sa opp tariffavtalene med pilotene i Norge, Sverige og Danmark. For tre uker siden ble pilotenes fagforeninger i de tre landene innkalt til lønnsforhandlinger i SAS-hovedkvarteret i Stockholm.

– Vi møtte til forhandlingene uten noen lønnskrav. Det som var viktig for oss var å sikre at SAS bidrar til et anstendig og tillitsfullt arbeidsliv innen luftfarten, og den dialogen ønsker vi å videreføre med vår arbeidsgiver, sier Christian Laulund. 

Det var fredag ettermiddag at SAS-ledelsen la frem forslaget som nå er undertegnet.

– Vi håper at avtalen bidrar til at SAS får ro til å håndtere en svært krevende situasjon for selskapet, sier Laulund.

Kontakter

Christian Laulund
Leder SPG og NSF
+47 957 19 221
christian.laulund@saspilot.no

Bilder

Christian Laulund, leder SPG og NSF.
Christian Laulund, leder SPG og NSF.
Last ned bilde

Lenker

Om SAS Pilot Group

SAS Pilot GroupSAS Pilot Group består av Dansk Pilotforening, Norske SAS-flygeres Forening, Scannor Flygerforening og Svensk Pilotförening. SAS Pilot Group organiserer 95% av alle SAS-piloter i Danmark, Norge og Sverige.

Følg pressemeldinger fra SAS Pilot Group

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SAS Pilot Group på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.