Norges Rytterforbund

Avlyser Norwegian Horse Festival 2021

Del

Koronapandemien gjør at arrangøren av Norwegian Horse Festival 2021, i samråd med Norges Rytterforbund og Norges Varemesse, ser seg nødt til å avlyse det planlagte arrangementet i februar 2021.

Foto: Mette Sattrup
Foto: Mette Sattrup

-Tiden for Norwegian Horse Festival 2021 nærmer seg raskt. Det var derfor viktig for oss å fatte en beslutning for NHF 2021, sier arrangør Eirik Berentsen i DRS AS.

 

-I samråd med Norges Rytterforbund og Norges Varemesse har vi kommet til at det er lite sannsynlig at det vil være mulig å kunne gjennomføre et så stort arrangement som NHF allerede i februar 2021 grunnet Covid 19-situasjonen og restriksjonene rundt dette. Vi har derfor nå tatt den tunge beslutningen og kansellert NHF 2021.  Vi vil takke alle som har vært med å gjøre både NHF 2019 og 2020 til uforglemmelige arrangement, og vi håper å se dere alle igjen for NHF 2022.

 - Det er uendelig trist at vi mister de sportslige og sosiale høydepunkter som våre største stevner er, men vi støtter fullt opp om en slik avgjørelse. Slik situasjonen er nå er dette rett ting å gjøre. Vi må alle være forberedt på at vår sport vil bli preget av pandemien fremover, vi må fortsette med å ta ansvar for hverandre og for sporten vår og gjøre alt vi kan for å hindre smittespredning, sier generalsekretær i NRYF Beate Heieren Hundhammer.

Når det gjelder finalene i FERD rideskolecup vil det komme ut egen informasjon om dette. Det samme gjelder utdeling av Gjelsten-stipendet og utnevnelsen av Årets klubb.

Fakta om NHF: 

ARRANGEMENT AV INTERNASJONAL KLASSE
Med stor hjelp og støtte fra Bjørn Rune Gjelsten, for å fornye og revitalisere konseptet fra AEG, ble ideen om Norwegian Horse Festival til. Et internasjonalt arrangement med topp hestesport sammen med en utstyrsmesse. Sporten er i enorm utvikling, og det ble klart at vi trengte større plass, mye større plass og bedre beliggenhet.

HELE HESTE-NORGE SAMLET UNDER ETT TAK
Vårt mål er å skape et arrangement for hele heste-Norge. Med flere grener som konkurrerer, show, underholdning og en kjempestor utstillermesse. Valget falt på Norges Varemesse i Lillestrøm, som i tillegg til å være utrolig sentral og tilgjengelig, kunne tilby fantastiske fasiliteter: 36 000 m2 under samme tak! Takket være Kristin Andresen og Ferd, som har vært vår sponsor siden 2006, blir det fortsatt dressur på internasjonalt nivå og fantastiske dressur clinics!

DEN STØRSTE RIGGEN INNENDØRS NOENSINNE
Med disse rammene lanserte vi i 2019 Norwegian Horse Festival. Riggen ble den største innendørs noensinne rigget her til lands, med hele to innendørs konkurransebaner og tre oppvarmingsbaner. Den største banen, med målene 33 x 86 meter, er den største konkurransebanen rigget innendørs i Norge. Det ble også 400 hestebokser innendørs.

Den største forskjellen ble likevel messeområdet, som med sine 10 000 m2 kan huse over 100 utstillere fra nær og fjern. Vi er utrolig stolt over å kunne presentere et program som inneholder noe for de aller fleste.

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Mette Sattrup
Foto: Mette Sattrup
Last ned bilde

Om Norges Rytterforbund

Norges Rytterforbund
Postboks 5000
0480 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.rytter.no

Nøkkelfakta Norges Rytterforbund:

  • Stiftet 10.desember 1915
  • 12 største særforbundet i NIF
  • 32 500 medlemmer
  • 9 forskjellige grener
  • 17 kretser
  • 340 klubber
  • ca 1000 stevner pr år (fra klubb- til nasjonale stevner)

Følg pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Trygg rytterglede for alle31.3.2021 10:32:18 CEST | Pressemelding

For å stoppe overgriperne må vi øke kunnskapen, endre holdningene og bedre håndteringen av seksuell trakassering og overgrep i idretten. Det sier president Tore Sannum i Norges Rytterforbund (NRYF) i forbindelse med offentliggjøring av utvalgsrapporten som omhandler håndtering og forebygging av seksuell trakassering og overgrep i ryttersporten. Utvalget har bestått av 16 sentrale tillitsvalgte og utøvere fra hele rytter-Norge.

Jobber for sunne, glade hester - gir støtte til tre rideklubber23.10.2020 13:17:17 CEST | Pressemelding

-Våre hester gir oss så mye glede – vi har et ansvar for å passe på at de er sunne og friske, fastslår Beate Heieren Hundhammer, generalsekretær i Norges Rytterforbund. - I forbindelse med #stopphalthet-kampanjen vi har sammen med Agria Dyreforsikring har 42 rideklubber søkt om tilskudd til en treningsarena – Agria Naturbane. Dette er et konsept spesielt utviklet for å bidra positivt til hestehelsen. Vi har nå trukket ut tre rideklubber som hver får 40 000 kroner til slike prosjekter.

Unge norske ryttere viser krefter i Drammen29.8.2020 11:12:29 CEST | Pressemelding

De norske ryttere møtte toppryttere fra de beste europeiske nasjonene i fredagens CSIO3* Oxer Grand Prix på det internasjonale sprangstevnet på Linnesvollen, Drammen. Hinderhøyden lå på velvoksne 1,60 m – og til topps gikk irske Shane Breen. To unge norske ryttere satte strek under det at Norge har unge toppryttere på vei - Fredrik Berg Seim og Martine Myhrer Dyngeland fra henholdsvis Bergen og Maura tok to fine topplasseringer.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom