Avinor

Avinor tildeler nye kontrakter for sikkerhetskontroll-tjenester

Del

​​Etter en anbudsprosess og forhandlinger med tilbyderne har Avinor nå valgt leverandører til sikkerhetskontroll-tjenester for samtlige lufthavner unntatt Oslo lufthavn, som ikke omfattes av denne kontrakten.

Sikkerhetskontrollen ved Stavanger lufthavn Sola. Foto: Avinor
Sikkerhetskontrollen ved Stavanger lufthavn Sola. Foto: Avinor

Avtalenes varighet er på fem år med mulighet for fornyelse inntil tre år.

Det er en karenstid før kontrakt kan signeres, men Avinor har tildelt delkontraktene slik:

  • Ved Bergen, Stavanger og Trondheim lufthavner blir det ingen leverandørendring da dagens leverandør Securitas Aviation er tildelt denne delkontrakten (delkontrakt 1).

  • Ved øvrige lufthavner blir det leverandørendring da Nokas Aviation er tildelt delkontraktene 2 og 3, kontrakter Securitas Aviation har i dag.

Oppstart for ny kontraktsperiode er 1. mars 2020. ​​​

Kontakter

Bilder

Sikkerhetskontrollen ved Stavanger lufthavn Sola. Foto: Avinor
Sikkerhetskontrollen ved Stavanger lufthavn Sola. Foto: Avinor
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom