Avinor

Avinor tildeler kontrakt til Sweco Norge AS

Del

Sweco Norge AS tildelt kontrakt for byggherreorganisasjon i forbindelse med byggingen av ny lufthavn Mo i Rana.

Avinor har valgt å tildele Sweco Norge kontrakten for byggherreorganisasjon i forbindelse med byggingen av ny lufthavn Mo i Rana. Tildelingen gjøres etter en omfattende utvelgelsesprosess med konkurranse mellom fire sterke tilbydere.

Det er besluttet at utbyggingen skal gjennomføres som en samspillentreprise med målpris. For å sikre maksimal gevinst av denne kontraktstrategien har Right Management bidratt i prosessen med å evaluere kompetansen til de tilbudte kandidatene, og deres evne til å fungere godt som team. Alle tilbyderne har gitt positive tilbakemeldinger til konkurranseprosessen, og uttrykt at de setter pris på, og ser en merverdi i de nye metodene som har vært tatt i bruk for å evaluere kompetanse ved denne anskaffelsen.

-Tilbudet fra Sweco Norge AS har det beste forholdet mellom pris og kvalitet med utgangspunkt i konkurransegrunnlagets tildelingskriterier. Gjennom anskaffelsesprosessen har Sweco Norge på en overbevisende måte vist at oppdraget vil gjennomføres etter den standarden Avinor forventer, sier prosjekt og utbyggingsdirektør Erik Krogseth  i Avinor.

God fremdrift i prosjektet

Avinor mottok i sommer tillatelse etter forurensningsloven til utslipp fra midlertidig anleggsvirksomhet fra Statsforvalteren i Nordland, noe som har vært en viktig avklaring for å sikre fremdriften i prosjektet.

Som tidligere kommunisert planlegger nå Avinor dialog med markedet vedrørende entreprisekontrakt innen medio september med mål om kontraktsinngåelse første kvartal 2022.

Avinor avventer det formelle oppdragsbrevet fra departementet, som bekrefter Stortingsvedtaket og beskriver hva som skal bygges. Oppdragsbrevet er et viktig fundament for samarbeidsavtalen. Partene startet imidlertid dialogen før sommeren, og arbeidet tas opp igjen nå etter sommerferien. 

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom