Avinor

Avinor søker parkeringspartner til 28 flyplasser

Del

Avinor lyser ut tilbudskonkurranse om drift av parkeringsarealene på 28 flyplasser. Dette er en mulighet til å drive med parkering fra Kristiansand i sør til Alta i nord. Kontrakten har en verdi på ca. 1,1 milliard kroner over fem år.

Kontrakten gjelder drift av Avinors parkeringsvirksomhet for reisende, samarbeidspartnere og ansatte.

Kommersiell leder, landside i Avinor, Amy Løken-Erichsen sier: -Parkering er et viktig område for oss, og jeg mener dette er en attraktiv kontrakt for mulige tilbydere. Videre sier Løken-Erichsen at Avinor ønsker en partner som ser muligheter til å drive flyplassparkering på små og mellomstore flyplasser, har fokus på sømløse løsninger for passasjerene og vil videreutvikle parkeringstilbudet sammen med oss.

Avinor ønsker å samarbeide med aktører som setter kundetilfredshet i fokus og som kontinuerlig er opptatt av å søke nye løsninger for å nå best mulig resultat. Utlysningen stiller høye krav til kvalitet som bl.a. kundeservice, drift og teknologi.

-Vi mener kontrakten er interessant blant annet fordi det er gode muligheter til stordriftsfordeler. Med skiltgjenkjenning og teknologi som app og andre betalingsløsninger er det mulig å drive parkering på mange flyplasser effektivt, sier Løken-Erichsen.   

Avinor har ekstra fokus på bærekraft. Det betyr at konkurransen vil legge vekt på hvordan driften kan gjennomføres med så liten miljøpåvirkning som mulig, og med høyt fokus på bærekraft.

-Et område vil være å videreutvikle lademulighetene for el-biler, sier Løken-Erichsen.

Utlysning av konkurransen er tilgjengelig for interesserte aktører nå, og kontrakten har en trinnvis oppstart. Det betyr at tilbyderen som vinner kontrakten overtar driften av en rekke flyplasser allerede i oktober 2022. De mellomstore lufthavnene med Kristiansand, Harstad/Narvik, Ålesund, Bodø og Tromsø har oppstart juni 2023. Kontrakten varer til oktober 2027.

 Se utlysningen her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom