Avinor

Avinor ser etter framtidens samarbeidspartner innen tax-free

Del

Den 11. januar 2021 blir det mulig å delta i tilbudskonkurransen som omfatter drift av alle Avinors tax-free butikker.

Foto: Avinor
Foto: Avinor

Butikkene er ved flyplassene i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand, Ålesund, Tromsø, Bodø, Harstad/Narvik, Molde og Kristiansund.

Verdien av kontrakten estimeres til rundt 30 milliarder NOK, cirka 3 MRD euro, i omsetning gjennom hele kontraktsperioden, som strekker seg fra 2023 til 2027.

-Vi har vært svært fornøyd med dagens driver Travel Retail Norway. Nå ønsker vi å gå ut i det internasjonale markedet for å sikre at vi framover får de beste betingelsene og de beste butikkene, forklarer konserndirektør for kommersielt område i Avinor, Joachim Lupnaav Johnsen.

Inntektene fra tax-free-butikkene er et viktig fundament for Avinors økonomi, og har tradisjonelt utgjort rundt 28 prosent av Avinors årlige inntekter.

- Ved å samarbeide med verdens beste og mest effektive operatører, sikrer vi et økonomisk grunnlag som gjør at vi kan utføre vårt samfunnsoppdrag og drifte vårt flyplassnettverk også i årene som kommer, avslutter Johnsen.

Unik posisjon også etter pandemien
Tax-free har en unik posisjon i den norske befolkningen, og den norske befolkningen er svært kjøpesterk. Spesielt salg på ankomst fra utlandet er populært, på Oslo lufthavn står dette for over halvparten av salget.

Pandemien har selvsagt påvirket tax-free omsetningen negativt, som følge av den markante passasjernedgangen. Trafikkutviklingen avhenger av reiserestriksjoner, smittesituasjon og ikke minst vaksine. Avinors langsiktige scenarioer for utenlandstrafikk viser en sterk økning i 2022, og at man når 2019-nivået i perioden rundt 2024/2025.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom 2100 - 0630 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Foto: Avinor
Foto: Avinor
Last ned bilde

Lenker

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom