Avinor

Avinor Oslo lufthavn tildelt Luftfartstilsynets sikkerhetspris for 2018

Del

Tirsdag kveld mottok Oslo lufthavn Luftfartstilsynets sikkerhetspris under Luftfartskonferansen 2019 i Bodø. Prisen deles ut årlig til en person eller organisasjon som har gjort et særlig godt arbeid med flysikkerhet.

Øyvind Hasaas (t.v) tok imot prisen fra Lars Kobberstad (Foto: Luftfartstilsynet)
Øyvind Hasaas (t.v) tok imot prisen fra Lars Kobberstad (Foto: Luftfartstilsynet)

- Dette er en fjær i hatten til alle som jobber med sikker og stabil drift på Oslo lufthavn og til stor inspirasjon for alle i hele Avinor-systemet, sier lufthavndirektør ved Oslo lufthavn, Øyvind Hasaas, som mottok prisen tirsdag kveld.

- Vi går på jobb hver dag for å levere sikre og gode lufthavntjenester og denne anerkjennelsen fra Luftfartstilsynet betyr derfor svært mye for oss.

Oslo lufthavn får prisen med bakgrunn i sitt arbeid med «security» og «facilitiation» og momenter som er særlig vektlagt av juryen er:

  • Sikkerhetsfokusert ledelse.
  • Gode sikkerhetsresultater over tid.
  • God sikkerhetshetskultur.
  • Stor vilje til å dele på kompetanse og erfaringer.
  • Fokus på passasjeropplevelsen. 

Flinke til å kombinere sikkerhet og passasjerflyt

Luftfartsdirektør Lars Kobberstad i Luftfartstilsynet er imponert over landets hovedflyplass og mener de er et eksempel til etterfølgelse:

- Oslo lufthavn har gjennom flere år klart å kombinere security med god flyt for passasjerene. Jeg er godt fornøyd med dette arbeidet og gratulerer dem med en vel fortjent sikkerhetspris.

Den årlige konferansen i regi av Luftfartstilsynet samler over 400 antall mennesker fra hele verden og årets utgave har overskriften «utfordringer i norsk luftfart – hva gjør vi dem».

Mer om programmet kan du lese her

Kåret til Europas beste flyplass

Luftfartstilsynets sikkerhetspris føyer seg inn i rekken av prestisjefulle priser Oslo lufthavn har fått den siste tiden. I løpet av 2018 mottok Avinor totalt 11 priser i forbindelse med utvidelsen av «nye Oslo lufthavn» og i november 2018 ble Oslo lufthavn tildelt prisen «Årets flyplass i Europa» i sin klasse, en pris Øyvind Hasaas naturligvis var svært godt fornøyd med.

- Vi jobber hver dag for å bli en lufthavn i europeisk toppklasse og dette viser at vi er godt stykke på vei, uttalte han den gang.

Juryens begrunnelse for tildelingen av Luftfartstilsynets sikkerhetspris 2018:

Security er blitt en sentral oppgave knyttet til lufthavndrif og Oslo lufthavn har en sentral posisjon i norsk og internasjonal luftfart. De har over år bygd en god sikkerhetskultur og levert gode sikkerhetsresultater. Dette har de gjort gjennom god ledelse som har hatt fokus på implementering av regelverk, opplæring av ansatte, fokus på holdningsskapende arbeid og ikke minst god informasjon til de reisende.

Security skal forebygge at uønskede handlinger finner sted. Regelverket tar i svært liten grad hensyn til passasjeropplevelsen og passasjerflyt.  Det har Oslo lufthavn tatt på alvor og har utviklet lufthavnen til å bli sikker og behagelig å bruke. I dette arbeidet har de også vist stor vilje til innovasjon og investeringer, for å sikre at security og passasjerflyt fungerer godt sammen.

Oslo lufthavn er en kompleks virksomhet, med mer enn 15 000 ansatte, fordelt på ca 100 virksomheter. Alle ansatte har i større og mindre grad oppgaver og plikter i securityarbeidet. Lufthavnen har det overordnede ansvar. Dette krever en god ledelse. Det har Oslo lufthavn.

De har over tid levert svært gode sikkerhetsresultater, og er alltid villig til å samhandle og dele å kunnskaper til det beste for norsk luftfart.

Dette arbeidet har gått parallelt med store utbyggingsprosjekter

Kontaktinformasjon for ytterlige kommentarer:

Luftfartstilsynet: 

Frank Gøran Nordheim
Kommunikasjonsdirektør
Telefon: 930 17 436 
Epost: frankgoran.nordheim@caa.no 

Avinor Oslo lufthavn:
Joachim Westher Andersen
Kommunikasjonssjef
Telefon: 41 00 44 55
Epost: jwa@avinor.no

Kontakter

Bilder

Øyvind Hasaas (t.v) tok imot prisen fra Lars Kobberstad (Foto: Luftfartstilsynet)
Øyvind Hasaas (t.v) tok imot prisen fra Lars Kobberstad (Foto: Luftfartstilsynet)
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor Oslo lufthavn er Norges hovedflyplass og ble åpnet 8. oktober 1998. I 2018 hadde Oslo lufthavn 28,5 millioner reisende.

Norges hovedflyplass ligger på Gardermoen, 47 kilometer nord for Oslo. Flyplassen har en sterk miljøprofil og har blant annet stort fokus på kollektivtransport til og fra flyplassen. I 2017 hadde Oslo lufthavn en kollektivandel på 70 %, som er høyest i Europa. (Kilde: Airport Service Quality)

15 000 mennesker jobber på Oslo lufthavn for å holde flyplassen i gang 24 timer i døgnet. Disse 15 000 er fordelt på over 150 selskaper som jobber med alt fra bagasjehåndtering til flynavigasjon.

Nye Oslo lufthavn sto ferdig 27. april 2017.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom