Avinor

Avinor mistet 6 av 10 passasjerer i 2020

Del

Totalt reiste 20 millioner passasjerer gjennom Avinors lufthavner i 2020. Det er en nedgang på 63 prosent sammenlignet med 2019.

Størst var nedgangen på Oslo lufthavn, som kun hadde 9 millioner reisende mot 28,6 millioner i 2019. 

- Koronapandemien har rammet luftfarten hardt, og nedgangen i trafikktallene for 2020 er en direkte konsekvens av dette, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Antall flybevegelser går ikke like mye ned sammenlignet med fjoråret. Her er nedgangen på 33 prosent. Dette skyldes blant annet at staten har kjøpt et stort antall ruter for å sikre at det er tilgjengelig transportkapasitet i hele Norge.

Flygninger til og fra offshoreinstallasjonene har også gått tilnærmet som normalt, i tillegg til at fraktkapasiteten for norsk sjømat har vært opprettholdt gjennom pandemien. Bortfallet av interkontinentale passasjerruter med frakt har blitt erstattet av flere dedikerte fraktfly fra Oslo lufthavn.

- Nedgangen i fraktmarkedet er kun minimal, noe som er unikt blant europeiske lufthavner i 2020, sier Falk-Petersen. Det er også svært gledelig at vi har kunnet bidra med frakt av 12 000 kubikkmeter med smittevernutstyr inn til Norge. Dette tilsvarer 200 semitrailere med utstyr.

Norsk luftfart har, til tross for svært krevende tider, levert tjenester som har sikret nødvendig transportbehov. Staten har gitt store direkte og indirekte bidrag for å muliggjøre dette.

I årets siste måned gikk passasjertrafikken ned med 70 prosent sammenlignet med desember i fjor.

Last ned detaljert trafikkstatistikk for 2020 på avinor.no

Vil du vite hvordan vi kommer frem til tallene? Les mer her.

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom 2100 - 0630 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Lenker

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom