Avinor

Avinor lyser ut kontrakter innen kiosk og servering på seks regionale flyplasser.

Del

Avinor lyser nå ut kontrakter innen kiosk og servering til en samlet verdi av i underkant 1 milliard kroner over en periode på fem år. Tilbudskonkurransen gir både små og store aktører mulighet til å drive virksomhet på seks av Avinors regionale flyplasser.

Avinor lyser nå ut kontrakter innen kiosk og servering (Foto: Catchlight/Avinor)
Avinor lyser nå ut kontrakter innen kiosk og servering (Foto: Catchlight/Avinor)

Anbudet omfatter til sammen 20 arealer på flyplassene i Tromsø, Alta og Evenes, Ålesund, Molde og Kristiansund. Totalt 7 kontrakter lyses ut.

- Dette er en anbudsrunde som er viktig for både Avinor, partnere og passasjerer, og som bidrar til regional verdiskapning og sysselsetting på og rundt lufthavnene, sier Joachim Lupnaav Johnsen, konserndirektør for kommersiell utvikling i Avinor.

Kontraktene har varighet på inntil 5 år, og det er lagt inn risikoreduserende mekanismer som gjør kontraktene attraktive for tilbyderne. Blant annet kreves det ikke lenger fastleie på utsalgsarealer, kun omsetningsbasert leie og driftskostnader.

Kan sette regionalt særpreg på lufthavnen
Det er en målsetting å tiltrekke seg attraktive og bærekraftige konsepter som appellerer til både lokale og tilreisende passasjerer, og som bidrar til å støtte opp om lufthavnenes regionale identitet. Avinor ser derfor etter partnere som kan representere regionen, og håper å kunne tiltrekke seg både lokale, nasjonale og internasjonale aktører.

- Lufthavnens regionale identitet og atmosfære skal bidra til å styrke passasjeropplevelsen, og fremme den gode reisefølelsen. Vi håper også å få interesse fra lokale aktører til konkurransen, og tror også at de vil oppleve at det er spennende å få mulighet til å sette sitt lokale preg på den lokale lufthavnen. Det kan potensielt bety mye for både lufthavnen og for markedsføringen av lokale aktører, avslutter Lupnaav Johnsen.

Anbudsdokumentene ble publisert på TendSign 15. juni 2022 med referansenummer 21/07678.

Frist for innlevering av tilbud er 12. september 2022.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk Avinors nettside 

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Avinor lyser nå ut kontrakter innen kiosk og servering (Foto: Catchlight/Avinor)
Avinor lyser nå ut kontrakter innen kiosk og servering (Foto: Catchlight/Avinor)
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom