Audi

Audi Q4 45 e-tron quattro: ny firehjulsdrevet modell i Audis elektriske portefølje

Del

I april lanserte Audi sin første kompakte elektriske SUV; Q4 e-tron. Nå tilføyes nok en modell: Firehjulsdrevne Q4 45 e-tron quattro med en rekkevidde på inntil 490 km (WLTP). Audi Q4 45 e-tron kan nå bestilles hos forhandlere over hele landet.

  • Audi Q4 45 e-tron quattro med 195 kW (265 hk) utfyller modellutvalget
  • Alle Q4 e-tron-modellene er sertifisert som karbonnøytrale fra fabrikk

Q4-modellene kombinerer rommeligheten og komforten fra den store premiumklassen med et kompakt format, og med en rekkevidde som gjør de velegnet som bil nr. 1 i Norge. Den nye firehjulsdrevne modellen har en rekkevidde på inntil 490 km (WLTP).

Den nye quattro-utgaven har firehjulsdrift ved hjelp av to elektriske motorer. Samlet leverer de 195 kW (265 hk), og gir en akselerasjon til 100 km/h på 6,9 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 180 km/h.

Karbonnøytralitet som er sertifisert av TÜV NORD

Audi produserer Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron med netto nullutslipp av CO2. Dette er nå offisielt bekreftet med en sertifisering som «karbonnøytralt produkt» av det uavhengige kontrollorganet TÜV.

Audi har dokumentert at karbonutslipp i forsyningskjeden, gjennom produksjonen og i logistikken, samt også andre områder, er unngått eller redusert ved bruk av elektrisitet fra fornybare energikilder. Fabrikken i Zwickau bruker for eksempel kun grønn elektrisk energi.

Karbonnøytraliteten inkluderer også produksjonen av bilens høyvoltsbatteri. Leverandørene av battericellene er forpliktet til kun å bruke energi fra fornybare kilder i produksjonsprosessene.

Utslipp som per nå ikke kan unngås blir kompensert for gjennom internasjonalt anerkjente avkarboniseringsprosjekter. Disse er sertifisert av non-profit-organisasjoner som «The Gold Standard» eller «Verified Carbon Standard». TÜV Nord bekrefter en suksessfull sertifisering av dette.

Så sant Audi Q4 e-tron også lades med elektrisitet fra fornybare kilder, vil bilen dermed være karbonnøytral gjennom hele livsløpet.

250 000 ladepunkter

Audis «e-tron Charging Service» tilbyr nå rundt 250 000 ladepunkter i 26 europeiske land. Dette inkluderer 5 841 HPC-lynladere. For å finne nærmeste ladepunkt er både «myAudi»-appen og navigasjonssystemet i bilen nyttige hjelpemidler.

Prisene for Q4 45 e-tron quattro starter på 451.400 kroner. Bilen kan bestilles hos norske forhandlere nå.

 Priser på øvrige utgaver av Q4 45 e-tron quattro

  • Audi Q4 45 e-tron Business:         495.300,-
  • Audi Q4 45 e-tron Business Plus: 528.300,-

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Audi

Audi
Audi
Frysjaveien 31b
0883 Oslo

http://www.audi.no

Slagordet “Forspranget ligger i teknikken“ er en forpliktelse for merket Audi. Når du velger en Audi, velger du samtidig en bil som kan skreddersys dine individuelle behov.

Følg pressemeldinger fra Audi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Audi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Audi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom