NRK

Atlantic Crosssing i K-rådet

Del

Dramaserien Atlantic Crosssing er blant temaene som tas opp når Kringkastingsrådet har årets siste møte onsdag 25. november.

Forfatter Tor Bomann-Larsen er en av de som har kritistert serieskaperne for å ha tuklet med historiske fakta og tatt seg vel store kunstneriske friheter når de har laget Atlantic Crossing.

Bomann-Larsen møter selv i Kringkastingsrådet onsdag for å si hva han mener om serien sammen med NRKs dramasjef Ivar Køhn, serieskaper Alexander Eik og forfatter Linda May Kallestein.

Mange klager på "Guds utvalgte"

Tema i Kringkastingsrådet onsdag blir også NRKs dekning av presidentvalget i USA.

Totalt er det 489 henvendelser til rådet før onsdagens møte. Hele 328 av disse er klager i forbindelse med Brennpunktserien "Guds utvalgte" hvor spesielt medlemmer av Brunstad Christian Church har reagert.

I plenum onsdag vil også Dagsrevyen-Intervjuet med drapsmistenkte Tom Hagen, en Snapchat-nyhet om vindkraft, overgrep og identifisering av en skole i et nyhetsinnslag og en klage på NRK Supers FlippKlipp bli tatt opp.

Dagsorden

Møte i Kringkastingsrådet onsdag 25. november 2020, digitalt møte.

Kl 0900 Åpning og gjennomgang av dagsorden v/rådsleder Julie Brodtkorb

Kl 0910 Gjennomgang av henvendelser til rådet

Kl 1045 Pause

Kl 1100 NRKs dekning av presidentvalget i USA

Innledning v/utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen.

Kl 1145 Lunsj

Kl 1215 Drama-serien Atlantic crossing

Innledning v/forfatter Tor Bomann-Larsen, dramasjef Ivar Køhn i NRK, serieskaper Alexander Eik og forfatter Linda May Kallestein.

Kl 1300 Informasjon fra NRKs ledelse v/Thor Gjermund Eriksen

Neste møte i Kringkastingsrådet 11. februar 2021.

Bilde:

Om serieskaperne har tatt seg vel store kunstneriske friheter når de har laget dramaserien Atlantic Crosssing skal diskuteres i Kringkastingsrådet onsdag 25/11.

FOTO: CINENORD / NRK

https://www.nrk.no/video/PS*4f713816-d705-4d90-a457-09285de93275
Følg møtet i Kringkastingsrådet fra kl 09.00 onsdag 25/11.

Kontakter

Erik Skarrud, spesialrådgiver
Kringkastingsrådet

Mobil: 950 77 414

Lenker

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NONRK TVNRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom