Goethe-InstitutGoethe-InstitutGoethe-Institut

«ATAK - Verrückte Welt»: En utstilling som snur verden opp ned

Del

Basert på boken «Verrückte Welt» av ATAK vises fra 29.02.2016 til 18.03.2016 en utstilling på Serieteket som inviterer både barn og voksne med på en oppdagelsesreise. Utstillingsåpningen finner sted mandag den 29.02.2016 kl. 18 på Serieteket i Oslo. ATAK vil presentere boken og samtale med den norske forfatteren Eivor Vindenes. Arrangementet er gratis og foregår på engelsk.

Utstilling: 29.02. - 18.03.2016
Utstillingsåpning: 29.02.2016, kl. 18
Sted: Serieteket på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka, Schous plass 10, 0552 Oslo

https://www.facebook.com/events/116813672037063/
Arrangementet er gratis og åpent for alle.

I samarbeid med Serieteket og Magikon forlag, som utgir den norske utgaven av Verrückte Welt i februar,presenterer Goethe-Institut Oslo en utstilling med utvalgte illustrasjoner og tekster fra både den norske og den tyske utgaven av boken.

ATAKs Verrückte Welt er alt annet enn en vanlig barnebok. På en morsom måte snur ATAKs fargerike illustrasjoner verden opp ned og inviterer barn og voksne med på en oppdagelsesreise. Det kan ta litt tid før man forstår hva illustrasjonene viser. ATAK bruker nemlig det som er galt i verden til å få frem hvordan det egentlig bør være. Små dyr jages av de store og ikke omvendt – hunden må adlyde matmoren og ikke omvendt – de rike må gi til de fattige og ikke omvendt.

Forfatteren Georg Barber alias ATAK ble født i Frankfurt/Oder i 1967. Etter studiene i visuell kommunikasjon ved Kunsthøyskolen i Berlin (HS der Künste Berlin) har han siden 2006 jobbet som professor i illustrasjon i Gent (Belgia), Offenbach og Halle. I tillegg jobber han frilans som kunstner, illustratør og grafisk designer i Berlin og Stockholm. Han er et av de mest kreative hodene i kunstnermiljøet i Berlin, og hans kunst har blant annet vært utstilt i Paris, Berlin, Stockholm, Helsinki, Ljubljana, Zürich og Roma.

Eivor Vindenes ble født i Skarnes, Hedmark, i 1971. Hun arbeider som forfatter, redaktør og musikkprodusent. I 2009 debuterte hun med barneboken Alt kan reparerast og fikk Guro Sandsdalens litteraturpris for den. Eivor Vindenes arbeider frilans innen fagfeltet litteratur og bor i Oslo. Hun vil lede samtalen på utstillingsåpningen.

Nøkkelord

Kontakter

Goethe-Institut Norwegen
Jeanette Danzer
Tlf.: +47 22057874
jeanette.danzer@oslo.goethe.org
http://www.goethe.de/norge
https://www.facebook.com/goethenorwegen

Bilder

Lenker

Om Goethe-Institut

Goethe-Institut
Goethe-Institut
Grønland 16
0188 Oslo

+47 22 05 78 80http://www.goethe.de/oslo

Følg saker fra Goethe-Institut

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Goethe-Institut på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Goethe-Institut

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom