NorgesGruppen

ASKO lanserer verdens første hydrogendrevne lastebil

Del

ASKO lanserer 20. januar verdens første hydrogendrevne lastebiler. Lastebilene drives elektrisk med strøm fra brenselsceller som benytter hydrogen som drivstoff. Lastebilene skal frakte dagligvarer til blant annet NorgesGruppens butikker med utgangspunkt i Trondheim.

Lastebilene som settes i drift har en rekkevidde på 500 kilometer med totalvekt 26 tonn. Lastebilene er produsert av Scania med støtte fra blant annet ENOVA.

Hydrogenet til bilene framstilles lokalt, med energi fra 9000 kvadratmeter solceller på taket til lagerbygningene til ASKO i Trondheim. Hydrogen som produseres skal ikke bare brukes på de nye lastebilene, men også på biler og trucker i egen virksomhet.

ASKO har ambisjon om å bli klimanøytrale. Ambisjonen innebærer at ASKO kun skal distribuere dagligvarer med nullutslippsbiler (elektrisk og hydrogen) innen 2026. Hydrogenprosjektet til ASKO Midt-Norge er et viktig tiltak for å nå denne ambisjonen.

Hydrogenteknologi har et stort potensial som 0-utslippsalternativ for lastebiler på lengre distanser, mens batteri elektriske lastebiler kan egne seg mer for bynær distribusjon. ASKO tester også ut denne løsningen.

De nye lastebilene og hydrogenteknologien vil bli presentert 20. januar klokken 1030. Pressen er velkommen til å delta. 

Tilstede under åpningen vil det være representanter fra blant annet Scania, Hydrogenics og Enova.

Adresse: ASKO Midt-Norge AS, Østre Rosten 104, Trondheim

Spørsmål kan rettes til:

Administrerende direktør Jørn A. Endresen, 952 87 845, jorn.endresen@asko
Prosjektleder Roger Sæther, 915 61 280, roger.sether@asko.no

ASKO er Norges største grossist, og leverer dagligvarer til NorgesGruppens kjeder. ASKO er også en betydelig leverandør til storhusholdnings- og servicehandelsmarkedet. ASKO omfatter 13 regionale ASKO-selskap. Med 600 lastebiler på veien hver dag er ASKO en av Norges største transportbedrifter, og er del av NorgesGruppen.

Om NorgesGruppen

NorgesGruppen
NorgesGruppen
Karenslyst Allé 12-14
0213 OSLO

(+47) 24 11 31 00http://www.norgesgruppen.no

Våre kjedekonsepter står på hver dag for å gjøre morgendagens handel billigere og bedre, inspirere til gode matopplevelser, og bidra til grønne og sunne valgmuligheter.

NorgesGruppen gir forbrukerne valgfrihet gjennom supermarkeder, distriktsbutikker og lavprisbutikker. I tillegg tilbyr MENY, SPAR og Joker netthandel. NorgesGruppen gir konkurransedyktige betingelser og sterke kjedekonsepter til kjøpmenn. Effektiv varelevering og et godt vareutvalg fra ASKO sikrer kjøpmenn over hele landet et godt driftsgrunnlag. NorgesGruppen sysselsetter over 27 000 medarbeidere i egeneid virksomhet og mer enn 40 000 totalt når ansatte i kjøpmannseide butikker inkluderes. Nøkkelverdiene til NorgesGruppen er ansvarlig, samarbeidsorientert og kundeorientert. Selskapet opererer i Skandinavia med hovedfokus i Norge.

Varene folk vil ha
NorgesGruppen fyller 20 år i 2020, men bygger på 150 års erfaring som grossist og detaljist. I dag er kjernevirksomheten engros- og detaljvirksomhet innenfor daglige forbruksvarer. Alle ledd i verdikjeden – fra innkjøp og produksjon, via distribusjon, til handlekurv – jobber mot ett og samme mål: å imøtekomme kundenes behov.

Leverer effektivt til alle deler av landet
NorgesGruppen har 1200 samarbeidspartnere som spenner fra store merkevareleverandører til små produsenter av lokalmat. Mangfoldet av leverandører gjør at vi kan tilby noe for enhver smak. Egne merkevarer fra selskapene UNIL, Joh Kaffe, Matbørsen og Bakehuset gjør vareutvalget i våre butikker unikt.

Til butikker for alle, der folk bor
NorgesGruppen har butikker for alle behov, enten det er lave priser, kvalitetsprodukter, raske løsninger eller inspirasjon til store matopplevelser. Vi har lavpriskjeden KIWI, supermarkedkjedene MENY og SPAR, og nærbutikkjeden Joker. Over halvparten av butikkene er eid av selvstendige kjøpmenn, og vi er tilstede
med butikker i 88 prosent av landets kommuner.

Følg saker fra NorgesGruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorgesGruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NorgesGruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom