If

Årsresultat 2019: Rekordvekst for If

Del

Forsikringsselskapet If kan vise til kraftig vekst i 2019. Det norske resultatet bidrar sterkt til veksten i Nordens største forsikringsselskap.

Konsernsjef i If, Morten Thorsrud
Konsernsjef i If, Morten Thorsrud

Sammenlignet med året før var den norske veksten i 2019 på 9,5 %, målt i premieinntekter, viser årsresultatet som ble lagt fram i dag.

If fikk nylig prisen for Norges beste kundeservice innen forsikring, for fjerde år på rad. Prisen er basert på intervjuer der 20 000 kunder er spurt om hvor fornøyde de er med sitt forsikringsselskap.

- Utviklingen i Norge er svært god for oss, med sterk vekst og fornøyde kunder. De fire siste årene har vi også sett en systematisk forbedring i kundebevaring i Norge og våre andre land, sier konsernsjef Morten Thorsrud.

De to siste årene har 160 000 nye husholdninger i Norden blitt If-kunder.

Driver veksten

- If har aldri hatt sterkere vekst i ett enkelt år. Det merker vi på kundemassen i Norden, der vi ved årsskiftet nærmet oss 3,2 millioner private husholdninger i kundemassen, sier Thorsrud.

Veksttallene er sterke i alle markeder og forretningsområder, og fordeler seg slik for 2019:

  • If har totalt en premievekst på 5,7 % for hele 2019 og 8,5 % for fjerde kvartal.
  • Norge kan vise til en vekst på 9,5 %  for hele året (10,9 % i fjerde kvartal), Sverige 5,1 % (8,1 %), Finland 2,2 % (6,9 %) og Danmark 5,0 % (7,4 %).

Fortsatt sterkt og stabilt resultat

Til tross for omskiftelige kapitalmarkeder og lave renter så leverer If fortsatt et sterkt og stabilt resultat.

  • Totalkostnadsprosenten for 2019 er 84,5 (85,2 i 2018). For fjerde kvartal isolert er den 85,0 (83,5).
  • Teknisk resultat for 2019 er 7 250 MSEK (6 601). For fjerde kvartal er teknisk resultat 1 758 MSEK (1 856).
  • Premieinntekt i 2019 var 49 484 MSEK (46 191) og veksten fortsetter inn i 2020.

- For første gang passerer If i februar 50 milliarder SEK i premieinntekt for en rullerende 12 måneders periode. Årsaken til dette er målrettet arbeid over lang tid som gjør det enklere og bedre å være kunde hos If, sier Thorsrud.

Viktig personbilmarked

Markedet for personbilforsikringer utgjør det desidert største skadeforsikringssegmentet i Norden. If kan vise til en betydelig vekst i dette viktige markedet de siste årene.

De to siste årene har personbilparken i Norden vokst med ca 300 000 forsikrede personbiler. If sin andel av denne veksten er hele 28 %, noe som fører til at selskapets ytterligere befester posisjon som markedsleder med rundt 20 prosent av markedet.

- Ifs partnerskap med store deler av bilbransjen i Norden er drivende for utviklingen, og det er noe vi satser på å ytterligere utvikle, sier Ifs konsernsjef.

Kraftig kundevekst og konsolidering

Siden slutten av 2017 har If lagt ca 160 000 nye husholdninger inn selskapets kundebase, med én eller flere forsikringer. Norge står for 34 000 av disse husholdningene.

- Langvarig godt arbeid ligger bak den høye veksttakten, med sterk fokus på kunderådgivning, riktige produkter, digitalisering og kundebevaring.

- Vi mener også at tallene fra oss og andre selskaper viser at det er en konsolidering på gang i det norske og nordiske markedet. Mens vi over flere år har sett at de mindre skadeforsikringsselskapene har spist av de store, er vi nå tilbake til en situasjon med mer direkte konkurranse mellom de etablerte, store selskapene, sier Morten Thorsrud.

Kontakter

Bilder

Konsernsjef i If, Morten Thorsrud
Konsernsjef i If, Morten Thorsrud
Last ned bilde

Om If

If
If
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg pressemeldinger fra If

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra If på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom