Universitetet i Bergen (UiB)

Arrangerer aldringsfestival i Bergen

Del

Aldringsfestivalen Siste kapittel er en todagers kulturfestival som finner sted 18. og 19.juni i Bergen.

Anna Helle-Valle, Foto: Monika Kolstad
Anna Helle-Valle, Foto: Monika Kolstad

Siste kapittel skal over to dager samle mennesker på tvers av alder, fagfelt og nasjonaliteter for å utforske og utfordre hvordan vi eldes.

- Aldringsfestivalen har et alvorlig utgangspunkt, men er en lystbetont, ambisiøs og feirende tilnærming til aldring, sier festivalsjef Anna Helle-Valle.

 Festivalen har som mål å ta tilbake alderdommen ved å utfordre stereotypier, fordommer og diskriminering, og fremme samhold og nysgjerrighet på tvers av generasjoner og roller. 

- Gjennom opera, tango, allsang, poesi, visuell kunst, botanikk, folkemusikk, capoeira, foredrag, fortellinger og samtaler vil du få opplevelser og perspektiver du ikke visste at du savnet, sier festivalsjef Anna Helle-Valle.

Fredag 18. juni inviteres deltakere til et internasjonalt fagseminar ved Fakultet for musikk, kunst og design (UiB). Lørdag 19. juni inviterer Siste Kapittel unge og gamle til å delta på en vakker og engasjerende feiring i Universitetsaulaen, Muséhagen, Tårnsalen og Forhandlingsrommet på Naturhistorisk museum.

Under festivalen og på den digitale arenaen www.sistekapittel.no vil et mangfold av forestillinger, presentasjoner, debatter og møter med sangere, poeter, dansere, forskere, politikere, og helsepersonell bli tilgjengelig.

Festivalen er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Bergen Nasjonale Opera, Bergen Sanitetsforening og med bidrag fra KODE, Edvard Grieg Kor.

Festivalen er støttet av Norges forskningsråd, Kavlifondet, Bergen kommune, Kulturrådet, Vestland fylke, Fritt Ord og Bergen Sanitetsforening.

- Siste kapittel markerer begynnelsen på en ny felles fortelling om hva det vil si å bli gammel i Norge, sier festivalsjef Anna Helle-Valle.

Festivalen er gratis og åpen for publikum i alle aldre, men på grunn av smittevern vil det være et begrenset antall plasser på hvert arrangement.

Mer informasjon: https://www.sistekapittel.no/

Kontakter

Festivalsjef Anna Helle-Valle
E-post: anna.helle.valle@gmail.com
Tlf: 472 40 705

Eller: presse@sistekapittel.no

 

Bilder

Anna Helle-Valle, Foto: Monika Kolstad
Anna Helle-Valle, Foto: Monika Kolstad
Last ned bilde

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Historisk språklov gir viktige oppgaver for UiB26.3.2021 13:34:43 CET | Pressemelding

Stortinget vedtok torsdag 25.3.21 forslaget om språklov. Loven erstatter den eksisterende målloven, men har et videre siktemål: Målet er å sikre norsk som det samfunnsbærende språket i Norge i en tid preget av globalisering og sterk påvirkning fra engelsk, samtidig som minoritetsspråkene gis en lovfestet plass. Loven slår også fast et særskilt ansvar for nynorsk som det minst brukte norske skriftspråket.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom