ANSA

Årets vinnere av Juvenarte er klare

Del
ANSA Juvenarte er en digital utstillingsplattform for norske kunstfag- og designstudenter som tar hele eller deler av sin utdanning i utlandet. Studenter innen disse fagene får hvert år anledning til å bli med i konkurransen om stipender til en verdi av 30 000 kroner. Hvert år velges to deltakere ut av en fagjury bestående av etablerte kunstnere med egen erfaring fra studier i utlandet. I år har juryen bestått av billedkunstnerne Henrik Placht og Lena Trydal, komponist Kristine Tjøgersen, ballettsjef Ingrid Lorenzen og musiker Tora Augestad.
F.v. Idunn Feyling (Foto: Privat), Anna Berg (Foto: Yrjan Sundfør Rodrigues)
F.v. Idunn Feyling (Foto: Privat), Anna Berg (Foto: Yrjan Sundfør Rodrigues)

Juvenartes ambisjon er å skape et profesjonelt felleskap for norske studenter innen utøvende kunstfag i utlandet. På den måten ønsker vi å sette søkelyset hjemme i Norge mot de fantastiske talentene som befinner seg på ulike studiesteder i hele verden. I tillegg ønsker vi å hjelpe våre studenter på veien mot en selvstendig kunstnerkarriere ved å hvert år dele ut to kunstnerstipend til en verdi av til sammen 30 000 kroner, sier president i ANSA, Anna Handal Hellesnes 

Vinnerne av ANSA Juvenarte 2023 er designer Idunn Feyling og komponist Anna Berg. De får henholdsvis tildelt 20 000 og 10 000 kroner.Idunn studerer produktdesign ved ArtEZ University of the Arts i Arnhem i Nederland. Hennes vinnerbidrag «FIBRE. Re-valuinghumanmaterial» er en refleksjon rundt menneskelige materialer og deres potensiale i en mer økologisk og gjenbruksvennlig fremtid. Ved bruk av menneskehår som materiale i design av produkter, setter hun søkelys på hvordan noe vakkert kan skapes ut av et materiale vi vanligvis ser på som ubrukelig eller ekkelt. Anna Berg tar en master i komposisjon ved Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Hennes vinnerbidrag «Abrasjon II» er en komposisjon skrevet for strykekvartett. Tittelen «Abrasjon» er hentet fra geologien, og beskriver hvordan ulike materialer slites over tid via friksjon. I Bergs komposisjon er begrepet brukt som en metafor for hvordan de musikalske elementene påvirker og forandrer hverandre.  

Vi er veldig imponerte over bidragene, og juryen har gjort en kjempefin jobb i å vurdere dem alle. Det er utrolig flott å kunne få dele ut kunstnerstipend til Idunn Feyling og Anna Berg, vi håper mange flere får øynene opp for disse talentene i tiden fremover”, sier president i ANSA, Anna Handal Hellesnes 

Nøkkelord

Kontakter

Anna Handal HellesnesPresidentANSA - Association of Norwegian Students Abroad

Talsperson for organisasjonen

Tel:90651156president@ansa.no

Bilder

F.v. Idunn Feyling (Foto: Privat), Anna Berg (Foto: Yrjan Sundfør Rodrigues)
F.v. Idunn Feyling (Foto: Privat), Anna Berg (Foto: Yrjan Sundfør Rodrigues)
Last ned bilde
Idunn Feyling, Foto: Privat
Idunn Feyling, Foto: Privat
Last ned bilde
Anna Berg, Foto: Yrjan Sundfør Rodrigues
Anna Berg, Foto: Yrjan Sundfør Rodrigues
Last ned bilde

Lenker

Om ANSA

ANSA
ANSA
Biskop Gunnerus' gate 2
0155 Oslo

22 47 76 00https://www.ansa.no/

ANSA er samskipnaden og interesseorganisasjonen for norske studenter i utlandet. Siden 1956 har vi arbeidet for å ivareta norske utenlandsstudenters interesser og informere om studiemuligheter i utlandet. 

Følg pressemeldinger fra ANSA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ANSA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.