Norges Rytterforbund

Årets norgesmester for ponni kategori 2 ble Nathalie Heltzen.

Del

Gullet tok hun sammen med ponnien Magnum PI. Veien til øverst på pallen har vært alt annet enn lett, men å gi opp har aldri vært noe alternativ for årets gullmedaljør.

Nathalie Heltzen
Nathalie Heltzen

Gjennom hele mesterskapet fikk Nathalie og Magnum, som representerer Hasle Hestesportsklubb, det til å se lekende lett ut. Sammen innkasserte de null på null. I siste runde i finalen ble det en bom ned på siste, men som siste rytter ut visste Nathalie likevel at det ga gull.

Nathalie knivet med et ryttertalent fra sørlandet om seieren. Mikkel Fredin Nilsen imponerer med sin rolige, sikre ridning, med jevn rytme og godt overblikk hele veien. Nullen satt helt til dagens første runde i finalen. Presset var stort, og Mikkel og hans Pollyanna fikk åtte feilpoeng hvilket ledet ekvipasjen fra Kragerø Rideklubb inn på sølvplass.

Bronsen gikk til dyktige Emmeline Pedersen fra Hønefoss og Ringerike Rideklubb. I dagens finale gikk de først null og fikk deretter fire feil i andre runde. Med åtte feilpoeng fra før resulterte det i tredjeplass foran Vanessa Michelle Erevik Olsen fra Follo Hestesportsklubb med 16 feilpoeng.

Gleden satt utenpå gullrytteren etter seieren:

-Dette føles helt fantastisk, jeg hadde ikke trodd det da jeg kom. Jeg hadde ikke så store forventninger, innleder hun.

I det Nathalie og Magnum har rukket å starte i år, har resultatene absolutt vært gode, deriblant null i lag-NM. Men i fjor gikk det ikke fullt så greit. Det var stopp og stang ut flere ganger. Selv om fjoråret ga henne skuffelser, var det én ting som stod i hodet på Nathalie som i år har sitt siste ponniår:

-Jeg var veldig bestemt på at jeg ikke skulle gi meg før jeg hadde fått ham fin igjen!

Hun sier om ponnien sin: -Han er veldig spesiell, ganske vanskelig å forstå seg på ham. Han har store humørsvingninger, men jeg føler jeg har veldig god kontakt med ham, jeg forstår ham så godt nå. Og så er jeg så utrolig glad i ham, jeg tror jeg nesten aldri vært så glad i en ponni – vi har den kontakten, og så det vi har fått til sammen – det har gjort at jeg bare er så utrolig glad i ham!

Se full resultatliste her

Fri bruk av bilder (krediteres Rebecca Ballestad-Mender/Rytterforbundet). 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nathalie Heltzen
Nathalie Heltzen
Last ned bilde
Nathalie Heltzen
Nathalie Heltzen
Last ned bilde
Emmeline Pedersen
Emmeline Pedersen
Last ned bilde
Mikkel Fredin
Mikkel Fredin
Last ned bilde
Nathalie Heltzen
Nathalie Heltzen
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Rytterforbund

Norges Rytterforbund
Norges Rytterforbund
Postboks 5000
0480 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.rytter.no

Nøkkelfakta Norges Rytterforbund:

  • Stiftet 10.desember 1915
  • 12 største særforbundet i NIF
  • 32 500 medlemmer
  • 9 forskjellige grener
  • 17 kretser
  • 340 klubber
  • ca 1000 stevner pr år (fra klubb- til nasjonale stevner)

Følg saker fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Rytterforbund

Trygg rytterglede for alle31.3.2021 10:32:18 CEST | Pressemelding

For å stoppe overgriperne må vi øke kunnskapen, endre holdningene og bedre håndteringen av seksuell trakassering og overgrep i idretten. Det sier president Tore Sannum i Norges Rytterforbund (NRYF) i forbindelse med offentliggjøring av utvalgsrapporten som omhandler håndtering og forebygging av seksuell trakassering og overgrep i ryttersporten. Utvalget har bestått av 16 sentrale tillitsvalgte og utøvere fra hele rytter-Norge.

Jobber for sunne, glade hester - gir støtte til tre rideklubber23.10.2020 13:17:17 CEST | Pressemelding

-Våre hester gir oss så mye glede – vi har et ansvar for å passe på at de er sunne og friske, fastslår Beate Heieren Hundhammer, generalsekretær i Norges Rytterforbund. - I forbindelse med #stopphalthet-kampanjen vi har sammen med Agria Dyreforsikring har 42 rideklubber søkt om tilskudd til en treningsarena – Agria Naturbane. Dette er et konsept spesielt utviklet for å bidra positivt til hestehelsen. Vi har nå trukket ut tre rideklubber som hver får 40 000 kroner til slike prosjekter.

Unge norske ryttere viser krefter i Drammen29.8.2020 11:12:29 CEST | Pressemelding

De norske ryttere møtte toppryttere fra de beste europeiske nasjonene i fredagens CSIO3* Oxer Grand Prix på det internasjonale sprangstevnet på Linnesvollen, Drammen. Hinderhøyden lå på velvoksne 1,60 m – og til topps gikk irske Shane Breen. To unge norske ryttere satte strek under det at Norge har unge toppryttere på vei - Fredrik Berg Seim og Martine Myhrer Dyngeland fra henholdsvis Bergen og Maura tok to fine topplasseringer.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom