Arendalsuka: Sidereventyret i Hardanger
Det har vært en stor økning både i antallet produsenter og produkter det siste tiåret. Det er nå 21 sidergårder i Hardanger, og åtte-ni av disse har hovedinntektene sine fra siderproduksjon.
Mange unge har vendt hjem eller flyttet til Hardanger etter studier og noen år i arbeidslivet andre steder. Best har kanskje Eirik Naa Aga, som produserer prisbelønte 57/2 uttrykt det:
– Dette er det eg har lyst til å satse på som gardbrukar, utan muligheten til å produsere sider slik eg ønskjer det og selge det til restaurant og spesielt fra gård, er det truleg at eg ikkje hadde vurdert å
overta garden. Dette gir meg ei spennande utfordring i åra som kjem, og eg kan jobbe med noko eg brenn for.
Møt både forskere og representanter fra siderprodusenter og næringsråd
Deltakere:
- Victor Norman, professor emeritus, NHH, styreleder i Nibio og leder for Distriktsdemografiutvalget
- Margrethe Hersleth, forskningssjef, Nofima
- Gunnhild Jaastad, forsker, NIBIO
- Øyvind Fylling-Jensen, adm. dir, Nofima
- Trude Rinaldo, Hardangerrådet
- Nina Sundqvist, Stiftelsen Norsk mat
Tid: 16.00 – 17.30
Sted: Thon Hotels
Antall plasser: 50 - kontakt wenche.aale.hagermark@nofima.no hvis du ønsker å reservere plass.
Arrangementet blir streamet på https://youtu.be/wVIT8JW-Etw
Direkte etter seminaret er det mulighet for å delta på sidersmaking på No 9 Kaffebar. «Siderbrikken» under sidersmaking inkluderer en liten matbit og koster kr. 250,- per stk
Nøkkelord
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Fra frykt til tillit: Åpenhet kan gjøre mat prosessert med høyteknologi til det neste store30.10.2025 09:28:15 CET | Pressemelding
Forbrukere ønsker bærekraftig, sunn og praktisk mat. Men vi frykter det vi ikke forstår oss på. Mat prosessert med høyteknologi, for eksempel.
Smaken av gresskar30.10.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Gresskar blir stadig mer populært på norske middagsbord, og utvalget vokser for hvert år. Nå har Nofimas smaksdommere bedømt syv utvalgte matgresskar – slik at det skal bli enklere å velge den beste sorten til suppen, gryten eller paien.
Nofima har ansatt ny direktør i vikariat20.10.2025 14:10:59 CEST | Pressemelding
Finn A. Weltzien er tilsatt som direktør for akvadivisjonen i forskningsinstituttet Nofima, i et vikariat fra 1. november til sommeren 2026.
Researched what temperature does to salmon health and development16.10.2025 12:35:40 CEST | Press release
In a scientific trial, Atlantic salmon reared at different temperatures developed as expected — until transferred to sea water, when one group surprised the scientists from Nofima.
Undersøkte temperaturens påvirkning på laks16.10.2025 12:35:25 CEST | Pressemelding
Laks som var oppdrettet ved ulike temperaturer utviklet seg helt som forventet. Helt til de ble satt i sjø. Da var det en gruppe av laks som overrasket forskerne.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
