Arendalsuka: Sidereventyret i Hardanger
Det har vært en stor økning både i antallet produsenter og produkter det siste tiåret. Det er nå 21 sidergårder i Hardanger, og åtte-ni av disse har hovedinntektene sine fra siderproduksjon.
Mange unge har vendt hjem eller flyttet til Hardanger etter studier og noen år i arbeidslivet andre steder. Best har kanskje Eirik Naa Aga, som produserer prisbelønte 57/2 uttrykt det:
– Dette er det eg har lyst til å satse på som gardbrukar, utan muligheten til å produsere sider slik eg ønskjer det og selge det til restaurant og spesielt fra gård, er det truleg at eg ikkje hadde vurdert å
overta garden. Dette gir meg ei spennande utfordring i åra som kjem, og eg kan jobbe med noko eg brenn for.
Møt både forskere og representanter fra siderprodusenter og næringsråd
Deltakere:
- Victor Norman, professor emeritus, NHH, styreleder i Nibio og leder for Distriktsdemografiutvalget
- Margrethe Hersleth, forskningssjef, Nofima
- Gunnhild Jaastad, forsker, NIBIO
- Øyvind Fylling-Jensen, adm. dir, Nofima
- Trude Rinaldo, Hardangerrådet
- Nina Sundqvist, Stiftelsen Norsk mat
Tid: 16.00 – 17.30
Sted: Thon Hotels
Antall plasser: 50 - kontakt wenche.aale.hagermark@nofima.no hvis du ønsker å reservere plass.
Arrangementet blir streamet på https://youtu.be/wVIT8JW-Etw
Direkte etter seminaret er det mulighet for å delta på sidersmaking på No 9 Kaffebar. «Siderbrikken» under sidersmaking inkluderer en liten matbit og koster kr. 250,- per stk
Nøkkelord
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Solbærtoddy – perfekt til påsketuren28.3.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
En varm kopp solbærtoddy gjør godt, uansett om du tilbringer påsken med skiturer i fjellheimen, fotturer i byen, skogen eller langs kysten. Det er det flere grunner til.
Nå skal også torskens sæd bli til godsaker6.3.2024 08:05:16 CET | Pressemelding
Kan spermien til torsken brukes til noe annet enn å lage nye «torskebabyer»? Å jada! Den kan ved hjelp av moderne utvinningsmetoder bli til nye, verdifulle produkter som olje og proteinpulver – som igjen kan bli til både mat og skjønnhetsprodukter.
Fungerer ferskfiskordningen?6.2.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Fungerer ordningen med kvotebonus for å strekke torskesesongen lenger ut over året? Nofima har på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet evaluert ferskfiskordningen ut fra vurderinger om økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft.
Oppdrett for å redde havbunnen10.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Oppdrett av kråkeboller kan redde tareskogen, samtidig som det kan skape produkter av høy verdi i Norge.
Hvordan maten behandles påvirker holdbarhetsdatoen9.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Lettbedervet mat er merket med siste forbruksdato, og holdbarheten kan bli kortere hvis maten ikke blir produsent og oppbevart korrekt. Nå skal forskere utvikle dynamisk holdbarhetsmerking som tar hensyn til alt som kan påvirke. Du kan dermed være helt trygg på at holdbarhetsdatoen er korrekt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom